Реклама / Ads
10| 3495 |14.01.2023 НОВИНИ

Венеция Ангова за Nexo: Отново е някаква формула на спекула, която се опитват да лансират от ГЕРБ

.
Венеция Ангова
В последните няколко месеца виждаме нов жанр в медиите и в политиката. Аз го наричам „жълтини”, а моята партия го нарича: „Борисовки”. Това, което се случва, е стратегия за отклоняване на вниманието от важните теми на деня. Това заяви Венеция Ангова от „Продължаваме промяната” в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS по повод разследването срещу Nexo.
 

Това заяви Венеция Ангова от „Продължаваме промяната” в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS по повод разследването срещу Nexo.

 

„Нямаме връзка с Nexo, не сме получавали дарения и това отново е някаква формула на спекула, която се опитват да лансират колегите от ГЕРБ. Не ме притеснява замесването на името на депутата от ПП Настимир Ананиев, той обясни, че е имал компания, която е напуснал 2021 г., която е имала дейност. Това е опит да се окаля компанията му”, заяви Ангова.

 

Относно срещата, организирана в Министерството на финансите по времето, когато Асен Василев бе министър и обсъждане да се използва системата „Борика” за разплащане с криптовалута, тя смята, че партията й не е уязвима. „Среща е имало, да, целта е била да се обсъди вече задвиженото законодателство на европейско ниво”.

Относно изказването на вицепрезидентът Илияна Йотова редовният кабинет да продължи политиките на служебното правителство, Ангова каза:

 

„Аз съм в шок, че има такова тълкувание за продължаване на политиките на служебния кабинет. Не ми се влиза в режима да анализирам какво е имал предвид автора на произведението. Можеше да се даде малко повече време и преди втория мандат. Струва ми се, че се бърза в посока избори”.

 

За евентуалните коалиционни политики, тя каза: „ДБ има допирни точки с голяма част от нашите политики, особено тези, които са по-вдясно. Няма да влизаме в правителство „Вежди Рашидов”, не виждам как с ГЕРБ можем да участваме в каквато и да е форма на управление. Дали бихме подкрепили технически кабинет, предстои да видим”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3950 |13.01.2023 Nexo: Отхвърляме обвиненията, ще предявим искове за стотици милиони долари . 1| 3240 |13.01.2023 Прокуратурата с подробности за NEXO: Разбита е международна мрежа в България, Кипър и Сърбия . 1| 2842 |27.10.2022 Венеция Ангова, ПП: Няма да подкрепим ГЕРБ, ще видим дали БСП ще подкрепи хартиената бюлетина . 0| 2855 |11.09.2022 “Цялата красота на кръвопролитието” взе “Златният лъв” на Кинофестивала във Венеция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads