Реклама / Ads
12| 2914 |06.04.2024 НОВИНИ

Венко Сабрутев, ПП-ДБ: Настояваме съдията, който има право да разследва главния прокурор, да се задейства

.
Народният представител от ПП-ДБ Живко Коцев Източник: БГНЕС
"Твърдо настояваме съдията, който има право да разследва главния прокурор, да се задейства за случилото се с главният секретар Живко Коцев."
 

Това заяви в ефира на Нова телевизия народният представите от ПП-ДБ Венко Сабрутев. По думите му това е класически пример за активно мероприятие и режисиран от службите сценарий за поставяне под зависимост на служител.

 

"Големият скандал е по какъв начин е поискана оставката на главния секретар. Виждаме, че се връща власт през страх. Твърдо настояваме съдията, който има право да разследва главния прокурор да се задейства", категоричен бе депутатът и уточни, че случващото се е огромен скандал.





В служебното правителство на Димитър Главчев има най-малкото неподходящи лица, смята Сабрутев, който поясни, че ако Главчев е искал поискал мнението на ПП-ДБ, е щял да го получи.

 

Народният представител припомни цялата история на вътрешния министър Калин Стоянов в правителството Денков, отбелязвайки, че ПП нееднократно са му искали оставката - основно след действията на МВР по време на протеста на футболните фенове срещу БФС. Въпреки че имат много забележки към провеждането на местния вот през 2023, "Продължаваме промяната" не са могли да сменят МВР шефа, тъй като това минава през гласуване в Народното събрание, а не са имали подкрепата на ГЕРБ.





"Тук беше ключово мнението на ГЕРБ-СДС, които казаха, че ще пазят Калин Стоянов. Ние имаме големи съмнения, защото той не можа да се справи с местния вот, че ще успее да се справи с още по-голямата задача да организира парламентарен вот плюс евроизбори", каза още Сабрутев.

 

Депутатът заключи, че най-важното нещо, в което трябва да се фокусира обществото е да опази вота.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2416 |06.04.2024 20 000 мотористи от десетки клубове откриват мотосезона в София . 3| 5527 |06.04.2024 Технологичният гений на Мъск отново проблясва: Tesla ще пусне роботакси това лято . 15| 9229 |06.04.2024 Журналист: България се движи към Орбанов сценарий, а Радев е възможният кандидат да олицетвори такъв режим . 33| 13307 |06.04.2024 Проф. Евгений Дайнов: Всички медии паднаха на нивото на Тошко Йорданов. Ужасяваща простотия!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads