Реклама / Ads
5| 3234 |09.01.2023 НОВИНИ

Венко Сабрутев: Няма как Петков и Василев да са ”изсмукали” стотици милиони по обвиненията на Борисов

.
Венко Сабрутев
Венко Сабрутев от Продължаваме промяната каза по БиТиВи, че не е реалистично докато са били на власт Кирил Петков и Асен Василев да са ”изсмукали” от посредниците си стотици милиони. В това ги обвинява лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. Сабрутев посочи, че ”Булгаргаз” има своята самостоятелност, защото дружеството огвораря за покупката на синьо гориво.
 

Венко Сабрутев от Продължаваме промяната посочи, че е несериозно твърдението от страна на Бойко Борисов към Кирил Петков и Асен Василев за присвояването на милиони от "Булгаргаз", защото покупката на синьото гориво е отговорност и приоритет на дружеството.

 

Венко Сабрутев посочи, че с тези обвинения "ГЕРБ-СДС приписва собствените си грехове върху ПП. "Булгаргаз" е отделна административна единица. Борисов съди "от опита на собствената си поквара." Сабрутев каза, че всички лъжи ще минат през съдебна фаза, за да се изясни истината.

 

Според Сабрутев твърденията на Д. Добрев от ГЕРБ са "сюжет на следващо дело." "Лукойл" не е плащала данъци години наред, защото Борисов играе карти с Валентин Златев. Сабрутев посочи, че ПП са принудили рафинерията да плати данъци в България, а не в чужбина. Депутатът посочи, че преди Министерския съвет е осигурявал защита на "Лукойл".

 

Сабрутев показа данни, според които цената на природния газ за българския потребител е била много по-висока от тази за европейския при управлението на ГЕРБ. Депутатът посочи, че това има последствия върху бизнеса и потребителите. Той каза, че по времето на ПП цената на газта в България е по-ниска от тази в Европа.

 

Сабрутев коментира меморандумът с "Джемкорп" като политически акт. Той каза, че Кирил Петков го е прекратил, за да няма никакви съмнения по тази тема в обществото. Сабрутев посочи, че Десислава Трифонова от ГЕРБ е привлякла нула чуждестранни инвестиции. 

 

Сабрутев заяви: "ГЕРБ са нанесли огромни щети на българската икономика и на българските потребители. За това говорят разкритията. Те се стремят да скрият своята политическа импотентност, защото е ангажимент на първата парламентарна сила да състави правителство, а тя не може. И при следващите избори няма да може. Те са в изолация. Жалко е, че само ДПС ги припознава."

 

ПП няма да затварят ТЕЦ-овете в "Маришкия басейн". Сабрутев посочи: "Ние ги запазихме, както и работните места на хората. същевременно успяхме да осигурим и сигурността на българската енергетика."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7717 |09.01.2023 ГЕРБ се наежиха: Няма да подкрепят правителство с мандат на ДБ, ако в него участва ПП . 0| 2949 |09.01.2023 Проф. Денков: ПП нямат червени линии по отношение на обсъжданите политики, които са полезни за страната . 3| 3145 |09.01.2023 Петков: Сигурен съм, че Борисов няма да се появи на делото . 0| 2820 |09.01.2023 45 са новозаразените с коронавирус у нас, няма починали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads