Реклама / Ads

33| 15103 |02.08.2020

Венци Мицов: Евгени Будинов, влизате в политиката, имате електорален успех... ...и губите себе си..

.
Венци Мицов
Евгени Будинов, колега (наричам те така, защото си актьор, а аз - музикант). Гледах интервюто ти с Jeni Marcheva по БТВ. Знам те от времето, преди да влезеш в парламента. Беше ми много симпатичен. Млад човек, актьор.

Днес те слушам. Повтаряш опорките на PR отделът на ГЕРБ. Правиш го вяло, неуверено. Некомпетентен си. Опитваш се да се сетиш кога си протестирал и смяташ в ефир коя година били протестите срещу Виденов. И съответно бъркаш с две години времето на протестите.


Раздаваш, подобно на твоя коалиционен партньор Валери Симеонов квалификации на жените от “Системата ни убива”.
Страдаш, че ти скачали във фейсбук, па ти си бил актьор и си свикнал да получаваш любов.
Евгени Будинов, помня те от 2017. Бяхме заедно на дебат - като кандидати за депутати - аз, ти, Нойзи, Калановски. Пак при Жени Марчева в БТВ.
Много добре си спомням, че тогава видях едно младо момче, което изобщо нямаше нужда да повтаря измислени опорки, написани в някоя от канцелариите на партията ви.
Какво ви става бе, хора?


Влизате в политиката, имате електорален успех...
...и губите себе си...
Евгени Будинов, ако излезеш и изиграеш една пиеса по начина, по който представяш политическите си “тези”, ще те изхвърлят от театъра. Знаеш го не по - зле от мен.
Колега Будинов, казваш, че протеста имал “спорни” и “компроментирани” водачи.
Да кажем, че си прав.


В момента обаче хората са навън не заради Бабикян и Хаджигенов, не заради Мая и Румен Петков, не заради ПП “Пирин не е сиренка” и Йоло Денев.
Хората са навън, защото се чувстват прецакани.
И не ме питай защо е така. Знаеш го не по - зле от всички останали.
Ти не се ли почувства прецакан, когато видя как именно твоята гилдия остана без препитание в продължение на няколко месеца, а клетия министър Банов се чудеше къде да се скрие?


Не се ли почувства прецакан, когато собственият ти лидер Борисов каза пред камери, че съставите в БНР били много и той бил удивен, че са толкова?
Не се ли почувства прецакан, когато изсипахте един чувал пари на Тотю в Пловдив миналат година, а той, вместо да поправи културната инфраструктура, плати над милион за някакъв малоумен спектакъл?


Евгени Будинов, не се ли почувства прецакан, че Банов праща писмо за рождения ден на Криско, а стотици заслужили творци се молят за пенсия, която се одобрява от някаква комисия в МК, съставена от тежко некомпетентни, но “свои” хора?
Не се ли почувства прецакан, че се запали тютюневия склад в Пловдив? Конюшните в София. Не се ли почувства прецакан от читалището в град Шипка?
Евгени Будинов, аз лично се чувствам така. И смятам, че моментално, безалтернативно, трябва да си ходите.


Сега.
В този момент.
В този час и в тази минута.
Евгени Будинов, има една пиеса от Йонеско. Казва се “Плешивата певица” и Йонеско я е написал, ползвайки разговорници по английски.
Тя е написана така, за да покаже, че езикът, освен средство за общуване може да бъде и нещо безсмислено.
Днес ти го илюстрира.


Ако политиката те е докарала дотам, изгледай участието си и после ми кажи, че съм демагог и лъжа...
А сега лека неделя, колега.
И незабавна оставка. Нищо лично. Не ти дължиш тази оставка, не той, не тя, а партията ти.

 

Венци Мицов, ФейсбукЕвгени Будинов, колега (наричам те така, защото си актьор, а аз - музикант). Гледах интервюто ти с Jeni Marcheva по...

Публикувахте от Venci Micoff в Събота, 1 август 2020 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Евгений Дайнов: Нали си давате сметка, че ако не победим, мутрите ще мъстят? 23| 11179 |01.08.2020 . Евгений Дайнов: Как Борисов стана Императрица 10| 6580 |29.07.2020 . Хаджигенов: Премиерът на Холандия изпрати писмо до бития Евгени Марчев, а главният каскет излезе в отпуск 21| 18319 |26.07.2020 . Евгений Дайнов: Имат мозъка на марокански скакалци... 13| 9899 |24.07.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ