Реклама / Ads
6| 3958 |17.02.2024 НОВИНИ

Версия на криминалист: Нотариуса е убит, за да не "пропее"

.
Иван Савов
Една от версиите, че Божанов е бил защитен свидетел води и до предположение за мотивите за убийството му. Най-вероятно просто целта е била да му се затвори устата, защото нещо е предстояло да се случи или по някакъв начин той да свидетелства, или е имало някаква опасност, той да пропее", смята криминалистът Иван Савов.
 

Мартин Божанов – Нотариуса години наред е имал достъп до най-специализираните звена на МВР, а в последните 20 г. е работил необезпокояван, каза още криминалистът Иван Савов пред Bulgaria ON AIR. По думите му има преплитане на интереси между Нотариуса и восокопоставени държавни лица.

 

Късно изпратеният сигнал за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и влизането на органите на МВР в клуб СС седмица след престъплението буди подозрения, че става дума за замитане на следи, смята  Савов.


"Тук имаме една пряка връзка с мобилните телефони и опит да се заметат следите примерно телефонни разговори и съобщения да се изтрият. СС клуб, Специализиран съд, двете с-та представяте ли си да има такава връзка между името на клуба и съда", коментира криминалистът.

 

"Всички редови служители, които са ходили на тези проверки установяват, че клубът представлява непревземаема крепост", добави Савов.

 

Според адв. Людмил Рангелов магистратите, пребивавали в клуба на Нотариуса, трябва да бъдат наказани дисциплинарно.

 

"Това е поведение, което уронва престижа на съдебната власт. Чрез информацията, която е събрана с тях, един магистрат можеш да го държиш до пенсионирането му в зависимост. Срещу нищо – получаваш имущество, срещу рекет, заплахи, лъжи, благодарение на корумпирани магистрати", каза адвокат Рангелов.

 

Повече от две седмици след убийството на Нотариуса, все още няма заподозрян.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2663 |17.02.2024 Канцлерът Олаф Шолц: Без или с Тръмп, Европа трябва да се грижи за сигурността си . 20| 8787 |17.02.2024 Адв. Екимджиев за случая "Нотариуса": Оглушително е мълчанието на МВР! Както убиха Навални, така и у нас разстрелват показно . 1| 4657 |17.02.2024 Адв. Петър Славов: Не знам какви са отношенията на Велимир Атанасов със Зартова, но става адвокат без изпит . 3| 3099 |17.02.2024 Адв. Александър Кашъмов: Лута се съдебната власт, полицията и прокуратурата въобще не са на ниво

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads