Реклама / Ads
0| 2646 |27.08.2022 НОВИНИ

Весела Лечева: Грешките при БСП са сериозни

.
Весела Лечева Източник: стопкадър, bTV
През последните години резултатите на изборите не отговарят на очакванията на симпатизантите и членовете на БСП. Грешките са сериозни. Това заяви в ефира на bTV служебният спортен министър Весела Лечева.
 

„Дебатът и разговорът в левицата е много дълъг и е породен именно от резултатите, които постига левицата на изборите. Това е основният показател, по който може да се оценят решенията и действията на едно ръководство. Не съм пасивен участник, не съм участник, който само казва ‚да“ и се съгласява. Аз съм активен участник, който най-много желае левицата да бъде с утвърден характер, да разширява своите позиции“, добави тя.

 

„Референдумите са най-прекият начин за диалог с гражданите. Великото народно събрание може да промени формата на държавно управление. Нека да видим какви ще бъдат резултатите и действията, но не е лошо да се води конструктивен диалог по отношение на изборната система“, заяви Весела Лечева по повод вчерашния брифинг на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който съобщи, че партията ще организира референдум, на който ще попита българите дали искат президентска, или парламентарна република.

 

По думите й служебното правителство има много тежка отговорност по отношение на справянето с кризите, пред които е поставено обществото.

 

За работата си като служебен спортен министър тя коментира: „Виждам едни много тежко разрушени отношения между спортните организации и ръководството на министерството. Трябва да има непрекъснат диалог“.

 

„Трябва да има естествен диалог със спортните продукти. Това, което смятам, което съм предприела като действия, трябва да има безпрепятствен тренировъчен процес. Трябва да се гледат не само финансовите резултати, на нас ни трябват обективни финансови резултати. Тези спортни съоръжения от спортните организации не бива да се поставят под един общ знаменател като търговски обекти“, заяви Весела Лечева.

 

„Клубовете не могат да бъдат непрекъснато натоварвани с тежки наеми. Не трябва да допускаме хора, които тепърва се учат и запознават къде са спортните съоръжения, а професионалисти. Едно състезание по плуване, което беше прекратено – такова нещо не трябва да се допуска. Ние много се разминаваме по темата „Арена Бургас“. Тя е една голяма зала, предишното ръководство е имало желание да помогне с допълнително финансиране, аз не смятам, че това трябва да се прави. Трябва всичко да се изпълнява по договор“, допълни тя.

 

Отрече твърденията на бившия министър Радостин Василев, че връща хора на ГЕРБ: „Връщам хора, които от деня Х, могат да влязат в своите функции. Никой да не се чувства ощетен. Очаквам повече приходи от тотото. Трябва да се подхожда много сериозно към рекламата, трябват ни много отговорни и професионални кадри“, завърши спортният министър след смяната на ръководството на Българския спортен тотализатор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2907 |26.08.2022 Василев за рокадите на Лечева: Реставрира кръгове около ГЕРБ в Националната спортна база и тотото . 0| 2661 |10.08.2022 Весела Лечева: Не чувствам угризения. За министър на спорта ме покани президентът . 0| 3555 |05.08.2022 БСП решава дали да накаже Зарков, Гечев и Весела Лечева . 0| 2793 |02.08.2022 Весела Лечева: Скоро ще кажа имената на заместниците ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads