Реклама / Ads
0| 2555 |23.11.2023 НОВИНИ

Ветровито време, през деня ще започне затопляне

.
Източник: БГНЕС
В четвъртък ще е предимно облачно, на отделни места, главно преди обяд, със слаби валежи от дъжд. Вятърът още сутринта ще отслабне, по-късно през деня ще се ориентира от запад-югозапад и ще започне затопляне.
 

Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 5° Преобладаващите максимални температури ще са между 7° и 12°, в София около 9°.


Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места, главно преди обяд, ще има слаби валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен, след обяд - силен западен вятър.


По Черноморието ще бъде предимно облачно, на места главно до обяд с валежи от дъжд.

 

В петък със слаб, в източните райони умерен, югозападен вятър ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури в повечето райони ще бъдат между 13 и 18 градуса. След временно намаление, след обяд облачността отново ще се увеличи и от северозапад ще започнат валежи от дъжд. През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух.

 

В събота валежите ще продължат, ще са значителни по количество. Още преди обяд в северозападните райони, а до края на деня навсякъде в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има условия за преспи и навявания. Температурите ще са почти без дневен ход, от 1-2 в Западна България до 14-15 градуса в крайните източни райони. През нощта срещу неделя и в Източна България дъждът ще премине в сняг.

 

В неделя още сутринта валежите ще спират, а облачността от запад на изток ще се разкъсва и ще намалява. Ще бъде ветровито, с умерен и силен северозападен вятър и максимални температури около нулата.

 

В понеделник ще преобладава слънчево време. Вятърът ще остане от запад-северозапад, но ще отслабне. Минималните температури навсякъде ще са отрицателни, а дневните в по-голямата част от страната ще са между 0 и 5 градуса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2601 |23.11.2023 ВСС ще изслуша първия избран да разследва главния прокурор магистрат . 1| 2637 |23.11.2023 НС разглежда предложението на ПП-ДБ за създаване на временна комисия за полицейското насилие . 0| 2916 |23.11.2023 COVID-19: 191 са новите случаи, трима изгубиха битката с болестта . 8| 2817 |23.11.2023 Земеделци излизат на протест в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads