Реклама / Ads
9| 3944 |29.02.2024 НОВИНИ

Вижте кой оглавява движението "Център" на Васил Божков

.
Дарин Дросев
Председател на новото Национално движение „Център“ ще е Дарин Дросев. Той бе представен лично от бизнесмен с няколко повдигнати обвинения. Дарин Дросев е преподавател в Софийския университет по „Логика“ и „Философия“.
 

Появи се информация в няколко сайта, че през 2022 г. е станал нещатен сътрудник на тогавашния депутат от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, който е подуправител на Българската народна банка.


Д-р Дарин Дросев е завършил Американския университет в България с две бакалавърски степени по специалности "Политология" и "Стопанско управление", магистър е по "Философия". Притежава и научна степен доктор по "Философия" от Софийски университет.


Учредител и лидер е на независими организации на завършили висше образование, политически анализатор.


Развива собствен бизнес в сферата на преводаческите услуги.


Д-р Дарин Дросев е роден в град Ямбол през 1975 г. Завършва с отличие първия випуск на ГПЧЕ "Васил Карагьозов" през 1994 г. с профил „Английски език“. Неженен с дъщеря на 21 г.

 

Управителният съвет на сдружението се състои от четирима души, а обществения съвет - от 58 членове. Срлед тях са Максим Генчев - режисьор, политик и актьор, бившият депутат от ДПС и СДС Гюнер Тахир, и Кольо Парамов - бивш депутат от БСП.

 

"В центъра сме, защото всички се обединяват около нас. За избори в бъдеще - времето ще покаже. Това движение е политическо, естествено е да гледаме натам. Искаме разпускане на парламента и оставка на това измислено правителство", заяви хазартният бос.

 

Той допълни, че предишният му проект - партия "Българско лято", е част от движението ЦЕНТЪР. "Българско лято" беше спряна в края на 2021 г., след като партията бе поставена в санкциите по закона "Магнитски".

 

Божков заяви още, че вижданията на ЦЕНТЪР не се припокриват с разбиранията на нито една партия и не би работил с нито една от политическите групи.

 

На въпрос каква е позицията на националното движение относно войната в Украйна, бизнесменът заяви, че са против военните действия и от "двете страни има насилие".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2469 |29.02.2024 ЕС използва изкуствен интелект за идентифициране на незаконно съдържание онлайн . 1| 2586 |29.02.2024 Двамата пътни полицаи от Варна, които бяха задържани с подкуп, получиха мярка "домашен арест" . 5| 2554 |29.02.2024 Задържаха главния редактор на "Новая газета" . 17| 5600 |29.02.2024 Опасна статистика: Над милион са руснаците собственици на имоти в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads