Реклама / Ads
6| 7482 |11.07.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Вижте коментарите за изгорялата кола на проф. Велислав Минеков

.
Съобщението на проф. Минеков във Фейсбук Източник: Facebook
След съобщението във фейсбук от проф. Велислав Минеков, че са запалили колата му, в социалните мрежи и медиите се завихри канонада от коментари. Съпругата му, Ани Вълчанова, съобщи, че гори колата на съседа и пламъкът отива към тяхната.
 

Някои медии направиха от това скандал. Коментарите и реакциите показват, че обществото ни има вече сериозна нетърпимост към липсата на свобода на словото, мафията и репресиите срещу всеки, който си позволява да говори срещу властта.

 

Самият проф. Минеков коментира темата още няколко пъти.  Ето какво написа професора по-рано днес:

 

Естествено е, че в този час не спя.
Интересно ми е, кои медии ще си позволят информация за този престъпен акт. Кой ще си позволи кураж да пожелае истината ?
Да ви припомня, че всички новини започват с битови престъпления и пътни инциденти.
Да преброим утре интересуващите се журналисти и свободни медии ...
111 място в света. Облекчително е, че Туркменистан е след нас в медийната свобода...

вм

***

Изказвам сърдечна благодарност към пожарникарите от 7мо управление и техният началник Георги Ташев за незабавната реакция и спасяване от пожар на съседните сгради. Огънят беше потушен преди взривяване на три пълни резервоара с газ, бензин и нафта.
Благодаря им от сърце !
Надявам се на същата реакция от полицията. Вече е ясно, че това е криминален акт.

вм

***

Пелинкооооу... Що не палнеш плевнята на кмета ?
Га мислим мразим. Най-мразим да мислим. /Вуте/

 

Велислав Минеков, Фейсбук

 

Вижте какви коментари последваха в социалните мрежи от журналисти и приятели на професора:

 

Весислава Танчева:

Аз не разбирам как точно твърдението, че колата на Велислав Минеков e изгоряла, защото умишлено е запален съседния автомобил, тряба да е обяснение и успокоение за всичко?!


Първо, ако Велислав казва, че в колата му е излят бензин, аз вярвам на него, а не на МРВ.
Второ, дори и да е запален съседния автомобил, това не значи, че мишената не е пак Слави!
Трето, какво успокоение трябва да намерим във факта, че колата била собственост на постоянно пребиваващ у нас сърбинн?! С какво е заслужил палежа - с това, че е сърбин ли?
Четвърто, с какво се занимава този човек и защо живее необезпокояван цяла година в София, щом предизвиква такива действия?


Въобще, коя кола първо е запалена и защо няма никакво значение от гледна точка на факта, че такива неща се случват в София и дори не предизвикват кой знае какви вълнения...
Толкова сме свикнали с бруталните нелепости и мутренското си ежедневие, че имаме по една педя мазоли на съвестта си.

 

Даниела Горчева:

Мутрите хептен се разпасоха! Велислав Минеков, казвай с какво да помагаме?

 

Валентина Василева- Филаделфефс:

Преди няколко дни, на един форум казах, че обсъждаме проблемите на Изборния кодекс и прозрачността все едно живеем в нормална демокрация, а не в авторитаризъм. Сега си представете, че не сме в ЕС и на хунтата не й се налага да спазва поне привидно основните човешки права, като правото на живот и свобода. Да описвам ли или вече си го представихте? Представихте ли си достатъчен брой политически убийства и присъди? Как е? Красиво?


Горящата кола на Велислав Минеков е отношението ИМ към нашето право на свобода и достоен живот. Мен не ме е страх, този вид "хабери" не ми въздействат и не си давам , нито си търгувам достойнството. Ще вървим заедно с хора, като Велислав към деня, в който Пожарникарят няма да успее да загаси огъня под краката си и ще плати солидарен данък заедно с бушоните си.


Този ден е близо, ако изтриете от съзнанието си думата "страх" и надеждата, че Той сам ще си тръгне.
За всички хора с достойнство - Аз съм на линия.

 

Владимир Миленски:

Запалиха колата на проф. Велислав Минеков. Той е известен освен със скулптурите си и професорската си дейност, но с активната си гражданска позиция срещу статуквото, олигархията и политическата престъпност в България.
Този грозен акт за сплашване се случва непосредствено след публикуване на интервю с професор Минеков за сайта LIBERTA.BG

 

Николай Хаджигенов:

Пичове, паркирам колата през деня пред офиса - малка закътана уличка в центъра на Мордор, адреса е посочен в Гугъл мапс, съвсем удобно за запалване, бомба или поне за кирки.


Самия офис е пълен с хартия и би горял чудесно.
Точно, както снощи изгоря колата на професор Велислав Минеков, запалена от някой недоволен от критиките срещу корупцията и срещу властта, което у нас е едно и също или по негова заръка


У дома имам хиляди книги. Много хиляди, повечето от които съм прочел по няколко пъти.
Мястото им е на кладата.
Моето също.


Това ви го казвам не за друго, а за да знаете, че не смятам да мълча и не мисля да мирясвам, докато корупцията и беззаконието са навсякъде.
Ако трябва утре да умра, то няма да е защото съм мълчал, нежели от страх.....

 

Мирослава Петрова:

С това парче специално поздравявам проф. Минеков Велислав Минеков, защото знам, че въпреки безумието наоколо, пак би се усмихнал.

(Talking Heads - Once in a Lifetime)


Татяна Кристи:

Колата на Велислав Минеков e запалена от престъпници на хранилка на властта. Проф. Минеков е виден критик на управлението на Борисов и грижливо отглежданата от него мафиотизирана власт. Нито една голяма телевизия не е отразила събитието! Да продължаваме гордо да играем хоро и да си късаме ризите от патриотизъм! А домашната прислуга от телевизиите дори не заслужава коментар.

 

Константин Мишев:
Запалиха колата на Велислав Минеков...изглежда много ги е страх, че ако се кандидатира за кмет на София ще ги помете!

 

Ева Радева:

11 юли Световен ден на човечеството !
Да бъдем по добри ни призовават !

Това важи ли за една територия на Балканите където днес палят коли на интелектуалци ,които се осмеляват да говорят истината . А историята помни,че са били и убивани/ Райко Алексиев/ ,явно мракобесните времена се завръщат ????
Днес е проф. Велислав Минеков , утре ще сме аз ,ти и всички несъгласни с режима ,който ни налагат !
И само да ви напомня нещо !!!
**************************************************************************
Когато нацистите дойдоха за комунистите,
аз мълчах;
не бях комунист.

Когато затвориха социалдемократите,
аз мълчах;
не бях социалдемократ.

Когато дойдоха за профсъюзите,
аз мълчах;
не членувах в профсъюз.

Когато дойдоха за евреите,
аз мълчах;
не бях евреин.

Когато дойдоха за мен
- вече не бяха останали хора,
които да ме защитят.

Мартин Нимьолер

 

Светослав Трайков:
Не казвам, че подпалиха колата на проф. Велислав Минеков заради активната му гражданска позиция срещу статуквото, олигархията и политическата престъпност в България, но всъщност точно това казвам. И ако може Боеко да каже дали го кефи, че ни върна в 90-те години, когато се палиха коли и търговски обекти, лежаха ликвидирани мафиоти по улиците изпръскани с кръв, а бизнесът се рекетираше за отчисления, "за да не бъде обезпокояван"? Also, ние знаeм кой и защо запали колата на професора. Това е политическата мафия, която управлява нашата държава, това са статуквото, системата, беззаконието, олигархията и корупцията, които всеки ден ни изцеждат като презрели лимони. Закривай!

 

Петко Ковачев:
Иначе аз дори не съм уплашен. Това се очакваше, не съм изненадан. Но се питам колко още може да вони и гори кочината, в която по принуда живеем, а площадите са пусти, вместо да се тресат от протести. А поводи за такива имаме всеки божи ден“, коментира проф. Minekov „А извършителят ще бъде неизвестен“, увери той.

 

Весислава Танечева:
Т.нар. национални телевизии, чиито новинарски емисии и без друго приличат на криминални сводки, а коментарните им рубрики - на сълзливи социалки, не намериха за нужно да споменат и дума за палежа на колата на проф. Велислав Минеков!
Ясно, че не е джип на плажа (дъвчем темата 5 дни!, а и още не са им посочили клошаря-подпалвач, но пък напоително ни обясниха, как футболни агитки потрошават малко градче в Словакия, а полицията открила кон, вместо нелегални имигранти в махалата на Самоков.


Не думай!
Когато казвам, че убийството на медийната свобода заразява със смърт морала на цялото общество, имам предвид точно това...

 

Петър Стаматов:
Тъкмо се размечтая за връщане в България и новините от там ме отрезвят. Тази нощ са разбили прозорците, заляли с бензин и запалили колата на един творец и учител за младите - Велислав Минеков.

 

Георги Илиев:
Добро утро! Ето една новина, която не попадна в сутрешните блокове. Снощи, към 22:30ч. запалиха колата на Велислав Минеков.

 

“Стъклата бяха строшени и очевидно вътре беше излят бензин. И така, както си гореше, влязох вътре, за да отдалеча колата от блока и другите съседни сгради - можеше да стане бедствие. През деня минах технически преглед и заредих и двата резервоара до горе, можеше да стане страшно.”

 

Стоян Тончев:
Г-н Борисов, към мутренските години на 90-те ли се връщаме, когато се палиха коли и търговски обекти, лежаха ликвидирани мафиоти по улиците изпръскани с кръв, а бизнесът се рекетираше за отчисления, "за да не бъде обезпокояван"?


Ние знаeм кой и защо запали колата на уважавания проф. Велислав Минеков? Това е политическата мафия, която управлява нашата държава, това са статуквото, системата, беззаконието, олигархията и корупцията, които всеки ден ни изцеждат като презрели лимони и ни изпиват с мед на фреш!


Г-н Борисов, осъзнавате ли накъде сте се запътили и докъде ще стигнете?! Харесва ли Ви да сте премиер на най-бедната държава в ЕС с фасадна демокрация, с умъртвена свобода на словото (в която смелите журналисти и интелектуалци или се пребиват и убиват, или им унищожават имуществото, или органите на властта ги репресират), с най-висока смъртност в света и с най-висока степен на корупция в Европейския съюз?
Г-н Борисов, България не е ВАША, а НАША - на гражданите на Република България, какъвто сте и Вие! И ние ще изискваме, ще критикуваме, ще се изразяваме свободно и ще имаме мнение!


Г-н Борисов, а можехте да направите толкова много за своя народ и държава... Но не пожелахте!
10 години!!!

 

Христо Николов:
Репресии и сплашване на неудобните в лицето на Велислав Минеков!

 

 Иван Иванов:
Само часове след публикуването на изключителното интервю с професор Велислав Минеков на Либерта.бг, автомобилът му е подпален! Слочаенос??!

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 16627 |05.07.2019 Вижте първи коментари за избора на Кошлуков за шеф на БНТ . 13| 14218 |26.02.2019 Вижте лютите спорове между членовете на Висшия адвокатски съвет и адвокатите, които им искат оставката . 11| 9427 |13.07.2018 Вижте Стефчо, когото Бог ни изпрати. И се изправете, бе, хора! . 15| 19330 |10.06.2018 България с нов премиер! Вижте кой сменя Бойко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads