Реклама / Ads
24| 13490 |08.10.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Младен Маринов тича пред вятъра за убийството на Виктория Маринова

.
Новият шеф на МВР Младен Маринов не спира да се къпе в пиар. Нещо като пир по време на чума. Министърът, подозиран за връзки с Мето Илиенски, побърза да изгрее на небосклона като изключително вещ в криминалистиката, с признанието, че журналистката Виктория Маринова не е убита заради работата й.
 

Открай време e известно, че който не знае какво, как и кога  да казва пред медиите, слуша съветниците. Но такива, които наистина разбират от тази работа, а не пишман кифли или изветрели "експерти". В случая като си казал „а“, си длъжен да продължиш.

 

Но нямаш с какво. Просто искаш да изключиш версията, която не ти е удобна. И естествено олекваш професионално. Особено с поледвалите обяснения на полицията, че се работи по всички версии.  Нещо повече, превръщаш се в манипулатор, защото се опитваш да насочиш вниманието на обществото в посока, угодна и удобна на властта. За да изглеждат убедителни думите на Маринов, МВР изтипоса пред обслужващите медии русенски криминалист, приличащ на мутра от 90-те с ланец с дебелината на детска ръка, прилепнала по тялото тениска, който да повтори казаното от началника. Много филми е гледал, горкия... Представителите на системата може и да се прави за причината, довела до трагедията. Но винаги се пораждат съмнения, когато отговорен фактор се изправи до „топлия труп“, за да пласира едни версии и да изключва други.

 

Това ражда слухове, а те са упорито нещо.

 

Нали самите ченгета ни убеждават, пък и прокурорите, че няма как да сме сигурни в нещо, докато не се открият категорични доказателства. Прибързаните думи много често са поставяли разследващите в неловка, дори смешна ситуация. Например груповото убийство в Нови Искър. Също тройното „убийство“ на Делян Пеевски. И тук Младен Маринов има защо да бъде упрекван. Като бял ден е ясно, че министърът тича пред вятъра и иска да парира всички опити да се представи жестокото посегателство на красивата Виктория като опит да й се запуши устата за нейни разследвания.   







Тази практика е отколешна за МВР.  Спомнете си убийството на пиарката на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова през 2015 година. И тогава началници в МВР веднага решиха, че жената е убита по неясни, може би лични причини. Твърдяха също че ще пипнат убиеца за нула време. Не стана. Затова хората и до днес шушукат, че убийството е заметено, защото е свързано с кмета на града и с негови незаконни деяния.

 

По аналогичен  начин побързаха да ни обяснят, че убийството на търновския бизнесмен Петър Христов няма нищо общо с политическите му приятелства. Например с Цветан Цветанов. А тези му връзки бяха публична тайна. Излязоха на светло и спечелени от Христов обществени поръчки за магистрала "Хемус", за които апетити са имали и други. Но в тази посока не бе направено нищо. Маринов тогава бе главен секретар на МВР. Не направи нищо. Нито по убийството на данъчния, нито по отвличането на млад мъж в столицата. Задоволи се да повтаря казаното от главния прокурор Сотир Цацаров, че стрелбата по данъчния Иво Стаменов е стрелба по държавата. Е, и?







Ясно е, че хората около Младен Маринов искат да лъскат имиджа  му, осигуряайки си по този начин личен комфорт и изгода. Добре е все пак той да знае, че между манипулирана информация и чистата лъжа почти няма разлика. Доверие не се печели като тичаш пред вятъра и ръсиш нелепици.   

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7899 |20.09.2018 И Ризова не посмя да попита Маринов, дали е бил шофьор на Мето Илиенски . 10| 7211 |20.09.2018 Сапунка! Младен Маринов разплака и себе си, и нас - не бил добър баща . 8| 8718 |19.09.2018 Радев подписа за Маринов – радуется вся семья . 6| 12159 |29.06.2018 Ваня Рибчева пред Фрог: Волен тичал при Борисов да се моли за шефа на СОБТ Георги Гайков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads