Реклама / Ads
18| 5130 |23.02.2009 НОВИНИ

Висш служител на НАП въртял брокерски сделки

.
Тандемът Янев-Абаджиев връчи на новия шеф на приходната агенция Красимир Стефанов уличаващи компромати за служители. Политици и олигарси назначавали териториалните началници на НАП
 

Депутатите Яне Янев и Димитър Абаджиев връчиха днес на новото ръководство на НАП компрометиращи материали за високопоставена служителка в регионално поделение на Агенцията. Дамата управлявала в половин Южна България. Тя била замесена в схеми за покупко-продажби на апетитни имоти по Черноморието. Като титуляр по сделките бил съпругът й, но зад него прозирала ръката на държавната служителка. Семейството придобило атрактивен имот от земеделското министерство на смешната цена от 1000 лв., а реалната му стойност била стократно по-висока. Според двамата депутати, става въпрос за конфликт на интереси и ръководството на НАП трябва да провери случая, както и какви данъци е платило семейството.
Новият шеф на НАП Красимир Стефанов  е поел ангажимент всички данни да бъдат незабавно проверени. Той уверил депутатите, че ако бъдат открити нарушения, всички виновни ще бъдат незабавно санкционирани, съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

jnev_nap.jpg снимка пресцентър на НАП

„Разпоредих незабавна проверка, няма да се поколебая да уволня всеки, който е извършил нещо незаконно”, категоричен е бил Стефанов.
На срещата са обсъдени и въпросите за стабилизиране на приходната агенция, работата на информационните системи във ведомството, очакваната ефективност от работата на инспектората на НАП.
Според Яне Янев недопустимо е началниците на териториалните звена на НАП да бъдат назначавани от политици и олигарси.
Frognews.bg припомня, че преди две седмици Яне Янев пръв заговори за крупни злоупотреби с ДДС в НАП. Тогава депутатът обяви, че прокуратурата разследва ръководството на Агенцията. Дни по-късно тогавашният началник Мария Мургина подаде оставка, а ДАНС и отне достъпа до класифицирана информация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5176 |11.02.2009 ДПС депутат плаши държавни служители по телефона . 37| 6205 |07.02.2009 Служители на Националната агенция по приходите източвали ДДС . 14| 5681 |31.10.2008 Бомбена заплаха в Министерство на отбраната, служителите са евакуирани . 5| 5132 |21.10.2008 Отидоха си корумпирани служители на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads