Реклама / Ads
0| 4812 |19.06.2015 НОВИНИ

Вицеканцлерът на Германия и Миков нищят Украйна, Русия и ЕС

.
„Благодаря за усилията за укрепване на лявото в България и засилването на позициите на БСП”. С тези думи вицеканцлерът на Германия и министър на икономиката и енергетиката Зигмар Габриел се обърна към председателя на БСП Михаил Миков по време на срещата им в Берлин. Двамата обсъдиха няколко основни теми, сред които ситуацията в Украйна и реакциите на Русия и ЕС.
 
Председателят на БСП заяви позициите на партията, че санкциите срещу Руската Федерация имат сериозно негативно отражение върху България, а в същото време са се доказали като много слабо ефективни.
 
Лидерът на българските социалисти е на работно посещение в Германия, където вече проведе редица срещи с депутати от Бундестага. Основната тема на разговорите бе свързана с предизвикателствата пред социалната демокрация в Европа.
 
Миков и Габриел коментираха още въпроса за приемането на България в Шенген. Председателят на БСП подчерта, че страната ни е изпълнила критериите за присъединяване към безвизовото пространство и това трябва да бъде отчетено.
 
Внимание бе обърнато на стабилността на Западните Балкани. На срещата лидерът на българската левица повдигна и въпроса за бежанците в България, като призова за европейска солидарност в справянето с този проблем. Бяха коментирани и проблемите на социалдемокрацията в България, Германия и като цяло в Европа, както и възможните начини за решаването им. 
 
Обсъдените теми бяха водещи и по време на срещите на водената от Михаил Миков българска делегация с депутатите от Бундестага: Ахим Бархман – зам.-председател на Комисията по въпросите, свързани с Европейската общност, Аксел Шефер – зам.-председател на Парламентарната група на Германската социалдемократическа партия, Норберт Шпинрат – говорител по европейските политически въпроси на ПГ на ГСДП, Йосиф Юратович – докладчик на ПГ на ГСДП за Югоизточна Европа, Кристян Петри - член на Комисията по въпросите на ЕС, Михаел Рот – държавен министър за Европа в Министерството на външните работи.
 
От българска страна на срещите присъстваха още зам.-председателят на Националния съвет на БСП Бойко Великов и началникът на кабинета на председателя на НС на БСП Борис Иванов. Участниците заявиха желание за по-близко сътрудничество. Михаил Миков отправи покана за посещение на делегация от ГСДП в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4137 |19.06.2015 Михаил Миков с поредица срещи в Бундестага . 0| 4432 |18.06.2015 Кънчев и Миков с обща оферта за незаконните цигански къщи . 8| 4212 |17.06.2015 Миков в Германия, обсъжда предизвикателствата пред социалната демокрация в Европа . 17| 4797 |16.06.2015 Миков: Ако се въведат още допълнителни изисквания, няма да има пациенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads