Събота, 16 Февруари 2019, 18:40
Frognews
1| 3510 |25.04.2018

Владимир Клисуров поема кметството в ”Младост” като и.д.

.
С извънреден доклад, подписан от целия председателски съвет, утре Столичният общински съвет ще избере за временно изпълняващ длъжността кмет на ”Младост” Владимир Клисуров - тоест заместник-кмета, посочен в заявлението на Десислава Иванчева. Това обяви председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков след председателски съвет, цитиран от ”Сега”.
"Днес в Столична община се получи декларация от двамата в момента изпълняващи длъжността заместник-кметове на „Младост“, в която те предлагат единият от тях да заеме тази длъжност. Обсъдихме на председателски съвет създадения административен вакум в район „Младост“ и като цяло ситуацията и преценихме, че г-жа Иванчева е действащият кмет на района, който е пуснал заявление до кмета на Столична община, че излиза в отпуск. Тя е забравила, че трябва да пусне и заповед за временно изпълняващ длъжността, докато е в отпуска, въпреки това в заявлението тя е посочила своята воля тази длъжност да се изпълнява от г-н Клисуров. При тази ситуация се налага спешно Общинският съвет да влезе в своята функция и да запълни този пропуск на г-жа Иванчева – липсата на заповед, и със свое нарочно решение да посочи временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“, обясни Герджиков.

Извънредният председателски съвет на СОС бе свикан от председателя му Елен Герджиков, след като зам.-кметовете на Младост Владимир Клисуров и Румен Русев поискаха Столичният общински съвет да гласува за и.д. кмет на района на мястото на обвиняемата за подкуп и задържана кметица Десислава Иванчева Румен Русев, а не Владимир Клисуров.

В своя декларация те изразиха съмнение в законосъобразността на платения отпуск на арестуваната кметица Десислава Иванчева. "Има вероятност отпускът да е нелегитимен и в тази хипотеза г-жа Иванчева не може да посочва свой заместник за време, в което изпълнява служебните си задължения. Ако е легитимен, не може по време на отпуск да подпише заповед, съгласно чл. 39 ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, а именно: кметът на района, определя със заповед заместник-кмет, който го замества при отсъствието му от района. И в двата случая всички последващи административни актове биха били незаконосъобразни", заявиха те.
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Владимир Клисуров или Румен Русев ще заместват Иванчева? 0| 3530 |25.04.2018 . "Пирогов" поема 24-часовото разположение на джипитата 1| 3493 |20.04.2018 . Външно скъса отношения със скандалния кмет на Босилеград Владимир Захариев 0| 4465 |18.04.2018 . Проф. Владимир Чуков: Това е удар, а не кампания 0| 4250 |14.04.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах