Реклама / Ads
17| 4852 |27.01.2020 НОВИНИ

Владимир Писанчев се скъса да хвали прокуратурата

.
Владимир писанчев Източник: БГНЕС
Бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев се скъса да хвали прокуратурата. Той бе поканен в НТВ да коментира изгонването на руски дипломати. Вместо подробности за случая, той няколко пъти повтори, че държавното обвинение работи на ново качествено ниво.
 

По повод темата, за която бе в студиото, Писанечв бе много пестелив и предпазлив. Обясни, че не знае подробности за изгонването на новата порция руски дипломати и научава за всичко това от медиите. Уточни неща, които са всеизвестни като например това, че има нелегали, които достигат до много високо ниво в администрацията като например зам.-министри. „Принцип на контраразузнаването е не да се ликвидира, а да  неутрализира. Това е една интелектуална игра. Не знаем дали изобщо сме регистрирали такива нелегали. Ако има-никой няма да го коментира.

 

Този човек е бил наблюдаван една година-доста прецизно и внимателно наблюдение. Става дума за разработка, когато дойде момента, се действа. Случаят с Гебрев стана непосредствено след мен. Не зная как е започнало разследването. Явно органите имат начин да разследват. Екстрадицията на тези дипломати, Скрипал и Гебрев са различни случаи, не може да се разследват под един похлупак. За първи път от 89-та година имаме досъдебно производство за шпионаж. Това е по сигнал на ДАНС и прокуратурата. Говоря за двамата екстрадирани. Ние сме реагирали, гонили дипломати, играли сме оперативни игри.

 

Ние можем да си проведем съда и без тях. Тази разработка може да разкрие много неща, ние виждаме върха на айсберга. Дипломатическите представителства се използват за такива хора. Това е сигнал,  че не бива да се минават определени граници. Ясно е, че Русия има интерес на Балканите, но нормалните отношения трябва да са на основата на разбирателство. Една граница не бива да се преминава. И ако тя се премине, действията ни ще са тези. Излизането на дипломат създава пауза в работата на цялата мрежа“, допълни Писанчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4654 |21.01.2020 Зам.-председателят на КФН Владимир Савов подаде оставка . 8| 6235 |19.01.2020 Димитър Владимиров: Куриоз е депутат да се пази едновременно от НСО и частна охрана . 7| 4922 |17.01.2020 Владимир Стратиев: Въпросът с ВиК холдинга е кой ще го управлява . 2| 4849 |13.01.2020 Владимир Чуков: Досега напрежението беше извън Иран, сега вече е в държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads