Реклама / Ads
20| 7957 |14.12.2020 НОВИНИ

Психиатърът д-р Владимир Сотиров: Борисов обича да е благодетел, хвърля прах в очите на хората

.
Д-р Владимир Сотиров
Противоположни са посланията Борисов. Той трябва да стои зад думите си, а не да хвърля прах в очите на хората. Не трябва да се представяш като благодетел и хората да те благославят. Борисов иска нашата обич, признателност, благодарност. Това води това до непоследователно поведение За мен това е симптом на липса на екипна работа. Това заяви психиатърът д-р Владимир Сотиров.
 

Единствената интерпретация е, че те не знаят какво правят, нямат синхрон, имат хаотични и противоречиви послания“, заяви той и допълни, че с добрите новини за разхлабване на мерките министър-председателят цели да получи възхищение, допълни той пред btv.

 

Когато не можеш да си представиш желаното бъдеще, което е ресурсно обезпечено, тогава ти нямаш повод да си щастлив, а депресиран. Така в психиатърът коментира изследване на „Тренд“, според което 80% от българите се чувстват нещастни.

 

По думите му перспективата за по-добро бъдеще е най-добрият антидепресант. „Когато знаеш, че животът ще бъде дълъг и пълноценен, че ще имаш възможност да се реализираш – тогава имаш повод да се чувстваш щастлив. Наличието на такава перспектива е най-силният антидепресант“, каза още психиатърът.

 

Д-р Сотиров коментира, че хората са манипулирани от властта и са загубили свободата си. Според него гражданите не могат сами да планират живота си, като даде пример с противоепидемичните мерки.


„Когато решават какви мерки да отпаднат, въз основата на какви индикатори преценяват? Ние не знаем. Оставам с впечатлението, че това се случва произволно. Ние сме изключени, а когато човек е изключен – той не се чувства автор на живота си, той е марионетка, а така няма как да си щастлив, ти се чувстваш несигурен“, добави медикът.

 

Психиатърът посочи, че хипохндричните страхове се обострят по време на пандемия.

 

Относно критичното състояние на психиатричните здравни грижи у нас, д-р Сотиров коментира, че проблемът идва от липсата на адекватно управление в сектора.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4984 |10.11.2020 Владимир Путин: Всички руски ваксини срещу Covid-19 са ефективни . 12| 7759 |22.10.2020 Владимир Береану за Фрог: Вършим си работата на журналисти и това дразни властта . 38| 12421 |03.09.2020 Владимир Береану: Борисов вече открито действа като изпечен диктатор . 16| 5671 |25.08.2020 Владимир Николов: Не виждам нищо лошо прокуратурата да има законодателна инициатива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads