Реклама / Ads
29| 6110 |11.11.2014 НОВИНИ

Владислав Горанов: Коригираме бюджета на едно лошо управление

.
Владислав Горанов - министър на финансите
Още преди година предупредихме БСП и ДПС, че залагат в бюджета такива параметри, че просто да удовлетворят желанието им за разходи. Сега коригираме бюджета на едно лошо управление, заяви по БНТ финансовият министър Владислав Горанов.
 


   Основните икономии в проекта ни за актуализация на бюджета идват от програмата по растеж. Има намаление единствено в Министерството на транспорта, където преценихме, че един разход трябва да бъде прецизиран, каза Горанов.

По думите му в бюджета на МВР трябва да бъде покрит дефицит в размер на 130 млн. лв.
    Повишаването на дълга, заложено в актуализацията на бюджета, не е новина.

Дефицитите навсякъде по света се покриват с дълг. Една година безпринципно управление доведе до повишаване на дефицита до застрашителни нива, заяви финансовият министър. Ще положим всички усилия, за да възстановим доверието на Европа, така че да може да стартира успешно новият програмен период, каза Владислав Горанов относно усвояването на евросредства.
 

Той отбеляза, че сливането на НАП и митниците ще бъде осъществено. Това не е свързано с уволняването на хора. Ако някой си тръгне след сливането, причината няма да е самото сливане, а установени лоши практики, посочи той. Горанов бе категоричен, че уволненията няма да са политически. 
 

Той заяви, че има пълно доверие на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов и не планира промени в ръководството на проходната агенция. Той коментира и появилата се в публичното пространство снимка с депутата от ДПС Делян Пеевски от 2010 г. Горанов заяви, че познава Пеевски, но по думите му появата на снимката в дните около съставяне на новото правителство има определена цел. Това цели да неглижира въпроса кой гласува Делян Пеевски да стане шеф на ДАНС. Проверете кой е гласувал и ще видите, че това не е ГЕРБ и не е Владислав Горанов.

В отговор на въпрос за това какво ще предприеме по случая с КТБ, Владислав Горанов каза, че като финансов министър е да гарантирам, че хората с гарантирани депозити да си получат парите. Искам да не се стига повече до такива случаи.

Искам никога никой да не си помисля, че може да извърши подобно деяние. Гарант за това трябва да бъде БНБ. Това, което се случи с КТБ, няма нищо общо с останалата част от банковата система, категоричен бе финансовият министър.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4319 |10.11.2014 Владислав Горанов наново актуализира бюджета . 21| 5897 |09.11.2014 Горанов: "Виктория" да бъде продадена като действаща банка . 13| 6788 |24.06.2014 Владислав Горанов поема Общинска банка . 3| 6847 |21.06.2014 Почина легендарният кинорежисьор Владислав Икономов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads