Реклама / Ads
0| 3038 |28.11.2022 НОВИНИ

Владислав Панев: Българският интерес е да започнем диверсификация на икономиката и енергетиката

.
Владислав Панев Източник: БГНЕС
Владислав Панев от ДБ посочи, че българският интерес е ” да започнем диверсификация на българската икономика и енергетика. Да преформатираме нашата икономика, за да излезелм по-силни от кризата.”
 

Владислав Панев посочи, че до 5-ти декември е срокът за дерогацията на „Лукойл“. Има вероятност рафинерията да работи с намален капацитет. Панев прогнозира, че войната ще продължи по-дълго, отколкото всички очакват.

 

Панев посочи, че към този момент рафинерията в Бургас преработва 90% руски петрол. Нелепо е, че от 20 години "Лукойл" работи на загуба. Дружеството има 1 млрд. долара печалба, но нито стотинка от тези средства не е "влязла" в страната ни. Панев каза, че има възможност, ако "Лукойл" спре да работи да вземем дизел и бензин от други рафинерии.

 

Панев каза по bTV, че той и партията му се разграничават от "шоуто и скандала", които последно време са вихрят в НС, защото според депутата целта на този тип изяви е да се отклони "общественото внимание от истински важните проблеми за България."

 

Панев посочи, че приоритети на ДБ са: сигурност, съдебната реформа, конкурентноспособност, реформа в държавната администрация. Важно е това да са и приоритетите на всички партии, които са в НС.

 

Панев коментира, че ГЕРБ-СДС "очевидно не протяга ръка към ДБ. С ГЕРБ на думи се разбираме, в действията се разминаване", категоричен е Панев. Според депутата с ГЕРБ-СДС се разминават относно Главния прокурор – намаляване на влиянието му в съдебната с-ма, както и по приоритетните въпроси. Панев призова: "Да гледаме ключови приоритети, иначе си играем на „котка и мишка“. За него и партията му е важно да има ясна, реформаторска програма.

 

Панев посочи, че ДБ ще разговаря с ГЕРБ-СДС за приоритети, но не и да подкрепят правителство. Панев иска правителство на малцинството между ПП и ДБ. Той се съгласи с Янев, че яко няма правителство на малцинството, може с третият мандат да има

Приоритети да, разговор за правителство с ГЕРБ – не. Иска правителство на реформаторски кабинет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3181 |24.11.2022 По данни на преброяването: Българският етнос е 84.6%; турският - 8.4%, ромският - 4.4% . 4| 3286 |22.11.2022 Владислав Панев: Тези 700 млн лв от ”Лукойл” висят, не са птичка в ръката . 2| 4878 |18.11.2022 Владислав Панев (ДБ): Феодалният модел трябва да бъде разрушен, България не е София, Пловдив и Варна . 1| 3128 |08.11.2022 Владислав Панев: Абсурдно е да даваме пари на компании, които нямат нужда от тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads