Реклама / Ads
9| 4788 |17.09.2014 НОВИНИ

Вложители в КТБ: Готови сме на гражданска война

.
Вложителви в КТБ заявиха, че са готови на гражданска война, ако банката не заработи. Те заявиха на пресконференция, че общите загуби от евентуалния фалит на банката са поне 6 милиарда лева. Отделно от това обвиниха родните финансисти, че още живеят в епохата на Карл Маркс и не ползват новите финансови инструменти за оздравяване на банката.
 

 Според лидера на ПП „Другата България" Божидар Томалевски шефът на БНБ Иван Искров,носи огромна отговорност за случващото се с КТБ. Ограбиха ни, ограбват ни със съдействието на политици, с наглостта на банкери и бездействието на институции. Днес ограбват нас, утре ще ограбят и вас, посочи той. По думите му, вложителите, обединени във фейсбук групата „КТБalive", искат публичен дебат по всички медии, на който да се даде дума и на техните експерти. Задкулисието е това, което се случва в КТБ, смята Томалевски. Според него вложителите не разполагат вече с никакви финанси и се налага едва ли не да фотосинтезират.

Вложителите се заканиха, че следващият протест е в деня на Съединението 22 септември. Освен сумата от над 3,7 милиарда, които ще бъдат безвъзвратно загубени, има много други косвени загуби, които в момента се изчисляват на около 2,5-3 милиарда лева. Това сочат изчисленията на засегнатите вложители.

 

Между 60 000 и 100 000 лица ще останат без работа, те обаче имат и семейства. Близо 500 000 българи ще са засегнати, смятат недоволните граждани. За тях най-евтиният вариант за оздравяване на КТБ е рекапитализация на банката със средствата на акционерите и държавна тригодишна гаранция за депозитите на всички вложители - фирми и частни лица. До края на деня вложителите ще изпратят сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който ще настояват в хода на съдебното производство срещу подуправителя на БНБ Гунев да се провери и за свързаност с всички банки, ползвали ликвидна помощ от държавата - това са ПИБ, Инвестбанк и Българо-американска кредитна банка, пише нюз. Бг. Вложителите искат в производството да бъдат привлечени като отговорни и фирмата одитор на КТБ, както и Комисията за финансов надзор, тъй като те носели солидарна отговорност с държавните органи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6026 |01.09.2014 Вложители в КТБ: Идеята за теглене на малки суми е абсурд . 14| 6998 |30.08.2014 План за КТБ: Дребните вложители да получат 700-800 лв. . 8| 5004 |19.08.2014 Вложители в КТБ: Помогнете, правителството ни убива! . 2| 4813 |18.08.2014 Фандъкова: Готови сме да консервираме разкопките на Сердика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads