Реклама / Ads
2| 5623 |19.05.2014 НОВИНИ

Водят тайни свидетели по делото „Октопод”

.
След като бяха разпитани четирима свидетели в Софийски градски съд по мега делото „Октопод”, съдия Румяна Ченалова закри заседанието. В залата останаха единствено прокурорите и обвиняемия Алексей Петров. Делото продължава с разпит на анонимни свидетели.
 

 

Преди закриването на заседанието бяха разпитани счетоводителката на подсъдимия Марчело Джотолов и лица, които са се обръщали към него за помощ или пък такива, от които той е вземал пари по договор за цесия. Глоба от 300 лева отнесе пети свидетел заради това, че не се е явил на разпит. Освен това той ще бъде принудително доведен в съда по настояване на съдия Ченалова.

 

Веселина Динкова се занимавала със счетоводството на Марчело Джотолов на граждански договор. Тя отбеляза, че известно време дружеството „Ин 80”, на което подсъдимият е управител, е отчитало само разходи без печалба. През 2009 година обаче приходите станали значителни.

 

Докато Динкова обясняваше с какво точно се занимавала във фирмата, Джотолов поиска думата от съда. Той попита свидетелката какво е отношението на жена на име Теменужка към него. Тогава тя обясни, че това лице било клиент на фирмата, в която работила. „Теменужка много искаше да се запознае с него, защото го харесвала. Веднъж докато бях на кафе с нея в сградата, в която се намира нашата фирма и в която се помещава „Ин 80”, се появи Марчело Джотолов и тя го разцелува”.

 

После тя промени ли си отношението към мен?, попита обвиняемият. На този въпрос свидетелката не можа да отговори, но разказа, че в Следствената служба се е срещнала с нея по много необичаен начин. Била е викана на разпит там и след като е приключил, била заведена в кабинет, в който за нейна голяма изненада била Теменужка. Двете били оставени насаме.  Адвокатът й не бил допуснат да присъства на срещата им. Теменужка я увещавала да си поговорят, но свидетелката отказала. Била шокирана, че именно там се вижда с нея. До ден-днешен нямала обяснение каква е нейната роля при разпита й в Следствието.

 

Не стана ясно с каква цел Марчело Джотолов задава въпроси за Теменужка. Съдия Ченалова обясни, че дамата ще бъде призована като свидетел и тогава ще се изяснят нещата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5528 |24.04.2014 Цацаров: 81 свидетели са разпитани по случая Пенгезов от януари 2013 г. . 27| 5780 |16.04.2014 Бареков, Джамбазки и Рада Коджабашева водят евролистата на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" . 9| 6177 |21.03.2014 Прокурори поемат тайни на Плевнелиев, Борисов и Каратиста . 49| 5178 |17.03.2014 Ц.Цветанов: МВР ръководят хора без нужната професионална подготовка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads