Реклама / Ads
9| 6168 |21.03.2014 НОВИНИ

Прокурори поемат тайни на Плевнелиев, Борисов и Каратиста

.
Съмнителни тайни около бизес сделки на Росен Плевнелиев, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Димитър Стефанов, известен като Митко Каратиста, Лиляна Павлова, Десислава Атанасова, Сашо Диков и Слави Бинев ще нищят прокурори. На бюрото на главния прокурор Сотир Цацаров вече се намират папките, предоставени му от Парламентарната комисия за борба с корупцията.
 


 

 

Комисията, оглавявана от Волен Сидеров, на редовно заседание, е разгледала 66 сигнала от последните месици, научи Фрог нюз. Членовете на комисията изпращат на главния прокурор и други компетентни органи, като ДАНС и МВР, сигнал срещу президента Росен Плевнелиев и депутата от ГЕРБ Лиляна Павлова, съдържащ данни за мащабни финансови злоупотреби, които те са извършили в качеството им на министри от кабинета Борисов. Сред нарушенията са неизпълнение на съдебно решение и облагодетелстване на чуждо (немско-турско) юридическо лице с над 1,5 млн. лева за сметка на българско дружество.

В сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов има твърдения за корупционни практики и изнасяне на финансови средства в Ливан, а в този срещу Цветан Цветанов – за извършени престъпления в качеството му на вътрешен министър, които са сключване на неизгодна сделка и документни престъпления.

Комисията препраща до компетентните органи и сигнал срещу депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова и съпруга й, съдържащ сведеншия за конфликт на интереси във връзка със спечелени от г-н Атанасов обществени поръчки.

В тежки финансови злоупотреби е обвинен и евродепутатът Слави Бинев. Два сигнала се отнасят пък за Димитър Стефанов - Митко Каратиста и срещу журналиста Сашо Диков, съдържащ твърдения за изпълняване на политически поръчки срещу получаване на определени суми.

От ГЕРБ смяат, че сигналите на комисията са за отвличане на вниманието на общественото мнение от належащи въпроси, които касаят страната. Борисов бил сигрен, че нищо нямало да излезе от папките, освен голи обвинения.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5978 |11.03.2014 Тайни и загадки: Отвлечен дядо от село се озова пребит във Виена . 26| 5999 |24.02.2014 Румен Йончев: Тайните на политиците трябва да бъдат разкрити . 3| 6270 |27.01.2014 Христо Динев: Не бива да се сменят прокурори по знакови дела . 34| 5596 |20.01.2014 Съдът върна делото за костинбродските бюлетини на прокурорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads