Реклама / Ads
3| 3191 |05.05.2023 НОВИНИ

Военнослужещи бяха наградени за Деня на храбростта и празник на Българската армия

.
Министър Стоянов: Българската армия остава пример и опора на обществото Източник: БГНЕС
„Българската армия остава пример и опора на обществото. Благодарение на Вас нашата институция се ползва с висок обществен авторитет. Българският народ вярва във Вас, в своята армия и това се дължи на доблестния труд, който ежедневно полагате, на Вашата точна и ключова реакция в помощ на населението в кризисни ситуации - това ще го потвърдят и в Карлово, и в Каравелово, и в Слатина, и в Богдан, и във Враца, и на още много други места, където Българската армия се е отзовала на нуждите на нашите съграждани“.
 

С тези думи се обърна министърът на отбраната Димитър Стоянов към военнослужещите и цивилните служители, които бяха наградени от него и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия 6 май.

 

Отличията за постигане на високи резултати при изпълнение на служебните задължения и принос към отбраната на страната бяха връчени на официална церемония, която се проведе в Министерството на отбраната днес.

 

„Възобновеното доверие към нашата армия расте все повече и повече, това вече е факт. Това доверие и признание ни носи гордост, но и ни задължава да продължим да пазим традиционните воински добродетели като патриотизъм, всеотдайност и храброст“, каза в приветствието си министърът на отбраната. Той подчерта, че на този ден се потвърждава, че въоръжените ни сили изпълняват своите задачи достойно въпреки всички трудности.

 

„В навечерието на празника ние имаме основание за професионално самочувствие и съзнание за успешно изпълнен дълг. Да служиш на Родината е кауза. Никога не трябва да забравяме, че в ценностната система на българския народ военнослужещите са носители на патриотизъм, висок морал и отговорност“, каза още той.

 

„След 145 години от основаването си Българската армия продължава да утвърждава безспорния си авторитет на гарант на сигурността и държавността. Прави го с усилията на Вас – личния състав на Българската армия“, заяви в приветствието си началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

 

„През цялата година армията бе по полигоните, по бойните постове. По суша, въздух и вода се изпълниха огромен обем задачи по мисия „Отбрана“. На наша територия и с наше участие бе създадена многонационална бойна група в отговор на променената среда на сигурност“, подчерта той. 

 

Адмирал Ефтимов също отбеляза помощта, която военнослужещите са оказали на местната власт и гражданите за преодоляването на кризи от различен характер, като подчерта наводненията в Карловско, множеството донорски ситуации, пожари и медицински евакуации.

 

„Оказвахме и оказваме помощ за преодоляването на мигрантските потоци на границата. Реализираха се редица задачи по транспортирането на екипи и хуманитарна помощ до съседна Турция. Военнослужещи участваха в евакуирането и настаняването у нас на граждани от Украйна“, припомни адмирал Ефтимов.

 

Министърът на отбраната и началникът на отбраната благодариха на всички наградени за достойната и самоотвержена служба, за професионализма и всекидневните усилия, с които допринасят за това военните формирования и щабове да изпълняват своите функции и задачи по най-добрия начин.

 

В слово-отговор от името на наградените полковник Юлиян Петров, заместник-началник на щаба по ресурсите в Съвместното командване на силите, изказа благодарност на политическото и военното ръководство за това, че трудът им е бил оценен по достойнство.

 

Той отправи поздравление за Деня на храбростта и пожела здраве и успехи на колегите си от Българската армия и Министерството на отбраната.

 

Военнослужещите и цивилните служители бяха наградени с различни видове отличия на Министерството на отбраната - почетен знак „Свети Георги“, III степен за офицери, наградни знаци „За доблестна служба“, „За отлична служба“, „За вярна служба под знамената“, предметни награди и грамоти, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 2690 |02.05.2023 Белият дом: За половин година са убити 20 000 руски военнослужещи . 5| 2943 |29.04.2023 Андреева: Спряганите имена за проектокабинета на ПП-ДБ бяха тест за електората, не ръка към ГЕРБ . 12| 4667 |28.04.2023 Двадесет руски войници бяха намерени мъртви в окупирания град Мелитопол . 0| 2814 |27.04.2023 Кървава баня в Мадрид: Двама мъже загинаха, след като бяха прегазени от неизвестен извършител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads