Реклама / Ads
63| 19982 |20.04.2018 АКТУАЛНО

На война като на война: следва импийнчмънт за президента Радев

.
Борисов и Радев с усмивки за снимката... Източник: БГНЕС
Даден е ход на кампания по пълното дискредитиране на държавния глава Румен Радев. С всички средства през следващите месеци той ще бъде обвиняван в държавна измяна, корупция или действия срещу нацията. В ГЕРБ има група, която диктува тактиката и стратегията по реализация на този план.
 
Това съобщиха за Фрог нюз хора от кръга на Цветан Цветанов, вторият човек в управляващата партия. Мнозина в партията знаят какво се случва, но не смеят да говорят.

Радев е единствената алтернатива на управлението, а това застрашава властта на Борисов, Цацаров, Пеевски и Цветанов. Затова в следващите дни и седмици в публичното пространство ще бъде „спусната“ информацията, че президента се опитва тайно да създаде партия или движение, които да свалят Борисов от власт. Ще бъде атакуван, че подкрепя силно Русия. Като аргумент ще се използва посещението му в Москва през май.

 

На службите е разпоредено да не подават никаква информация към президента. По този начин той е лишен от анализи за състоянието на вътрешната и външната сигурност на страната. Радев няма достъп до информация от Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). По предложение на Цветанов и с охотното съгласие на предишния държавен глава Росен Плевнелиев през 2015 г. външното разузнаване премина на подчинение на премиера Борисов. Нещо повече – лично той назначава Инспектора, който контролира работата на разузнавачите. Службата получи, по личното предложение на Цветанов, правото да създава фирми, а служители да сменят самоличността си. Всичко това могат да правят у нас и в чужбина. По този начин навремето Държавна сигурност и Първо главно са създали външно-търговските дружества, където потънаха милиарди долари, собственост на българската държава. Пълната непрозрачност в работата на ДАР дава основание за съмнение какво точно се случва там.

 





Президентът няма достъп и до работата на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Нещо повече, шефът на ДАНС Димитър Георгиев, моментално докладвал на премиера, когато Радев се интересувал от състоянието на вътрешната сигурност.

 

Чрез Националната служба за охрана (НСО) пък Борисов, Пеевски и Цветанов следели всяка стъпка на президента, с кого и къде се среща. Предават им се и по-важните му разговорите с различни хора. Предават се дори на някои от пеевските медии, които ги интерпретират по съответен начин. Често жертва на тази схема е съпругата на държавния глава.

 

Съответни информации, като твърденията на Цветанов, че държавният глава води политика за излизане на България от ЕС и НАТО моментално се предавали по съответните канали на партньорските служби. Особено активен бил Цветанов по линия на американските служби, с които се хвалел, че е в специални отношения. Доколко това е вярно е трудно да се каже, тъй като опитите му да уреди посещение на Борисов и главния прокурор в САЩ срещат твърд отказ от Вашингтон.

 

Не е ясно също, как Цветанов обяснява на американците заявената готовност от министър Теменужка Петкова да се строи АЕЦ „Белене“? Или заявлението на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, че е повлиял на кабинета за вземането на решението да не се гонят руски дипломати-шпиони от София.

 





Запознати с разрастващата се война между изпълнителната власт и президента, смятат, че Румен Радев донякъде сам е виновен за ситуацията. Според тях той трябва да направи обръщение към нацията и открито да запознае българите с положението, в което е поставен. Има право на това, защото е избран с пряк вот.

 

Целта на всички атаки срещу Радев е след като бъде „порядъчно“ дискредитиран да му се иска оставката. Ако планът успее, за държавен глава да бъде избран Борисов, а Цветанов ще поеме партията, което е стара негова мечта.

 

Разбира се, всеки подобен анализ, ще бъде обявен от кръгове в и около ГЕРБ за „теория на конспирацията“, но истината е, че България отдавна се управлява чрез конспирации и задкулисни интриги, категорични са запознати със ситиуацията.

 

Борис Петков


П.П. Кога Цветанов ще коментира, потвърди или отрече информацията, че тия дни премиерът Бойко Борисов се е срещал с бизнесмена Младен Михалев в Бояна? 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9443 |17.04.2018 Камери на всеки ъгъл на Спортната палата като ”Мисията невъзможна” заради Иванчева . 3| 6749 |12.04.2018 В Русия се обучават как да оцелеят след ядрена война . 3| 7344 |04.04.2018 Бивш шеф на „Издирването“: За брутален престъпник като Пелов да се върне смъртното наказание . 7| 10492 |23.03.2018 Комисията за защита на личните данни: ЕГН-то не е надежден идентификатор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads