Реклама / Ads
0| 4189 |15.12.2023 НОВИНИ

Войната в Газа влиза в нова фаза: Фокусира се върху прецизни удари по ръководството на Хамас

.
Източник: личен архив
Войната в ивицата Газа вероятно ще премине към нова фаза, при която  Израел ще се фокусира върху прецизни удари по ръководството на Хамас и операции, базирани на разузнавателни данни, заяви днес съветникът на президента на САЩ Джо Байдън по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.
 

Съливан, който е на посещение в Израел, подчерта, че на страната ще са й необходими месеци, за да постигне целите си във войната, като боевете ще протичат на фази, които ще заменят сегашната кампания на интензивен обстрел и наземни операции.

Съливан не даде подробности кога се очаква да отслабне интензивността на войната срещу Хамас. "Условията и изборът на точния момент за това очевидно беше тема на разговора, който водих с премиера Бенямин Нетаняху", министрите от военновременното израелско правителство, израелски военни лидери и министъра на отбраната, заяви съветникът на пресконференция.

 

Съливан подчерта, че САЩ смятат, че дългосрочна израелска окупация на ивицата Газа след края на войната срещу Хамас няма да бъде добра идея за самия Израел и няма да е справедлива, предаде Франс прес.

 

Израел беше подложен на глобален натиск да ограничи броя на цивилните жертви във войната, започнала след нападението на Хамас на 7 октомври. По информация на контролираните от Хамас власти в Газа до момента са били убити близо 19 000 палестинци - данни, които не са проверени по независим път.

 

Очаква се съветникът на Байдън по националната сигурност да се срещне днес и с палестинския президент Махмуд Абас.

Съливан подчерта, че йеменските бунтовници хуси са "конкретна заплаха за свободата на корабоплаването в Червено море". "САЩ работят с международната общност и своите партньори в региона, за да се изправят срещу тази заплаха", добави той пред медиите след срещите си с израелски представители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4168 |15.12.2023 Хутите с нова атака срещу кораб в Червено море . 1| 3994 |15.12.2023 Отличиха младия борец Мартин Илиев с грамота „Спортист на месеца“ . 1| 4161 |15.12.2023 Демонстрационно залесяване по ОПОС се проведе на територията на ДГС-Карнобат . 0| 4095 |15.12.2023 Дядо Коледовци тръгват на мотори из столичните улици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads