Реклама / Ads
40| 6743 |24.09.2011 НОВИНИ

Войната в Катуница ескалира, падна втора жертва

.
Починал е 16-годишният Павел, който припадна по време на протеста на жителите на село Катуница днес, информира "Фокус", като се позова на информация от пресцентъра на Университетската болница в Пловдив.
 

Момчето е закарано в болницата вече мъртво. Група млади хора отново са се събрали в центъра на Катуница и планират протест довечера от 20.00 часа.

 

Днес разярена тълпа щурмува къщите и автомобилите на семейството на циганския бос Кирил Рашков – Цар Киро, след като снощи 19-годишен младеж бе прегазен от микробус, пълен с роми. Близо 300 души от село Катуница поискаха с подписка изселването на циганския клан заради системен тормоз над населението. Тълпата преобърна и потроши 3 автомобила на ромската фамилия, а имотите на Цар Киро бяха атакувани с бутилки със запалителни течности и камъни. Малко преди 14 часа днес хората се разотидоха, но обещаха, че ще се върнат отново тази вечер.

 

Положението в Катуница е овладяно, каза вътрешният министър Цветан Цветанов в Несебър днес в ранния след обед при срещата си с кандидата на ГЕРБ за кмет на общината Атанас Терзиев, предаде „Фокус“. Цветанов, който е председател на предизборния щаб на партията, каза че не желае да коментира, тъй като е вече в предизборна кампания.

 

Той отбеляза обаче че в 11 ч. е имало среща с обществеността за разясняване на ситуацията в пловдивското село Катуница и задържаните лица от вчерашния инцидент.

 

Бунтът избухна след  20 часа снощи, когато 19-годишният Ангел Петров излезнал, за да разходи кучето си в селото. Срещу него се засилил микробус и го блъснал. Момчето е влачено 10-на метра, а след това микробусът избягал от местопроизшествието.
Според непотвърдена информация в микробуса са били приближени на ромския бос Кирил Рашков – Цар Киро.

От информацията в сайта Podtepeto.com става ясно, че eкшънът е започнал още вчера през деня, след кратък сблъсък между хора от селото и внуците на Рашков. По непотвърдена информация цигани от „Столипиново“ тръгнали с оранжев бус „Форд Транзит“, за да защитават Рашкови, при което умишлено прегазили Петров. Свидетели на убийството са станали негови близки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 150| 11756 |20.09.2011 "Октопода" нападна открито Бойко Борисов . 32| 9950 |17.09.2011 Не сме втора ръка, опъна се дипломат №1 . 13| 5514 |16.09.2011 Циганска банда нападна бензинджия . 19| 5792 |28.07.2011 Пропадна срещата Златев - Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads