Реклама / Ads
2| 3692 |19.06.2019 НОВИНИ

Волен Сидеров иска анекс към Договора за добросъседство

.
Волен Сидеров Източник: БГНЕС
Лидерът на ”Атака” Волен Сидеров обяви, че иска приемането на анекс към Договора за добросъседство със Северна Македония.
 

„ Договорът за Добросъседство със Северна Македония не беше направен добре, но тогава затворихме очи, за да върви дипломацията и да се развиват отношенията. В крайна сметка ние сме един народ в две държави. Оказа се обаче, че македонската страна не ги разбира така нещата и започнаха подмятания, които дразнят – за Илинденско-Преображенското въстание, за цар Самуил, за Гоце Делчев. Това налага този анекс”, каза той в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.  

 

"Сега не могат да се затворят очи, защото се оказва, че Скопие продължават да провокират на принципа: „2 лв., ако мине”. Наглост, наглост и да видим докъде ще търпят българите. Тъй като ние трябва да защитим нашето национално достойнство, дипломацията си е дипломация, но тя е и прилагане на сила. Ако не покажеш на някой, че искаш нещо от него, той ще реши, че ти си слаб, може да си играе с тях. /.../Северна Македония зависи от нашето мнение за приемането им в НАТО и ЕС. Защо да не използваме това? Какво пречи, особено когато сме възмутени”, запита Сидеров.

 

Той подчерта, че договорът позволява той да бъде допълван, изменян и дори прекратяван и затова не би трябвало да има проблем с добавянето на анекса, предложен от „Атака”.  Сидеров обясни, че не може да гарантира дали останалите партньори в малката коалиция ще подкрепят анекса.

 

По отношене на напрежението в коалицията Сидеров заяви: "Нямам какво да деля с партньорите в „Обединени патриоти”. „Аз правя своите критики от принципни позиции. Такива са и моите критики към г-н Симеонов, когато беше вицепремиер – оказах се прав накрая. Сега такива са критиките и към вицепремиера Каракачанов. Аз нямам какво да деля с тях. Те не могат да ми отнемат шестте книги, хилядите статии и присъствието ми в българската политика. Аз съм този, които е направил тази коалиция и аз съм този, който има правото да отправя принципни критики”, каза Сидеров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3733 |19.06.2019 С протест пред МС искат забрана на фермите за ценни кожи . 1| 3983 |19.06.2019 Кабелни оператори излизат на протест пред МС, искат главата на Явор Колев . 3| 3979 |18.06.2019 Йордан Цонев: ДПС иска да паднат ограниченията за финансиране на партиите . 0| 3671 |18.06.2019 Медицински сестри във Враца искат увеличение на заплатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads