Реклама / Ads
130| 9005 |30.04.2014 НОВИНИ

Врачани заявиха подкрепата си за Станишев и листата на КБ

.
Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев беше посрещнат във Враца с много приповдигнато настроение, изключителен интерес и нетърпение от страна на местните. Много врачани го спряха в центъра на града, за да му подарят червена роза, да му стигнат ръката и да го поздравят или просто да заявят своята подкрепа и пожелаят успех на предстоящите избори. Някои споделиха с него проблеми си и обсъдиха заедно възможните решения, а други благодариха, че покрай проектите, върху които се работи в момента в града, са успели да си намерят работа по специалността.
 

Много млади хора помолиха Станишев да им обясни значението на тези избори и защо трябва да гласуват. „Европейските избори са важни, а този път са и различни. Хората определят кой ще бъде начело на ЕК и каква политика да се води. Не зад закрити врати премиерите да се уговарят и да правят сделка, а хората да кажат искаме Мартин Шулц, защото той поставя на първо място проблема със заетостта и ще търси решение, справедливостта в Европа, равноправието в европейските страни и на гражданите и социална Европа“, обясни лидерът на БСП. В тази връзка той припомни и посещението кандидата за президент на ЕК в България Мартин Шулц, който бе тук, за да поискат подкрепа и да поеме ангажименти.

По думите на лидера на БСП второто важно нещо за предстоящите избори е да не се позволи връщане назад и „към миналото, което помним с репресии, рекет към бизнеса и социален геноцид“, категоричен бе той.  
Станишев проведе и среща с граждани и симпатизанти, където беше представена листата на КБ за европейските избори. „Това е една много силна листа. Кандидатите са с високо професионален и управленски опит. В нея има и много млади хора, които да защитават интересите на България в Европа“, категорична бе Цветелина Дамяновска, председател на Общински съвет на БСП – Враца.

„Когато се говори за събиране на всички леви гласове да се знае, че това в България не може да стане чрез различни партии, а само чрез БСП, защото тя е тази, която ще изпрати солидна група в европарламента, които да гласуват за следващите еврокомисари“, заяви Янаки Стоилов, зам.-председател на БСП. Той е категоричен, че по въпросите за развитието на атомната енергетика и строежа на АЕЦ „Белене“ КБ ще има своите категорични позиции и в европейските институции.
По време на посещението си във Враца Сергей Станишев разгледа и църквата „Св. Николай Чудотворец“, за която са отпуснати 280 000 лв. за реставрация по публично-инвестиционната програма на правителството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 4916 |07.04.2014 Президентът: Продължаваме с подкрепата на Западните Балкани . 16| 5290 |07.01.2014 К. Нинова: Нужна ни е подкрепата на ДПС в парламента . 67| 5204 |22.12.2013 Бареков: За 3 месеца качихме подкрепата си с 3% . 28| 5600 |09.09.2013 Румен Петков: Подкрепата на "Атака" ще е пагубна за БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads