Реклама / Ads
0| 4568 |26.03.2016 НОВИНИ

Сергей Станишев: БСП да покаже самочувствие и да стане алтернатива

.
„Управляващите говорят за стабилност, но тя е привидна. Стабилни сме, защото не помръдваме напред. Точно затова БСП има много голяма отговорност пред държавата, не само пред своите членове и избиратели. Като единствената легитимна опозиционна партия тя трябва да посочи грешките на управляващите и да даде алтернатива. Така функционира демокрацията.“ Това заяви на пресконференция днес във Варна, президентът на ПЕС Сергей Станишев. В морския град той беше гост на 19-та отчетно изборна конференция на БСП - Варна.
 

По думите му БСП трябва да бъде реална алтернатива и да даде перспектива на всеки българин. „Сега управляващите заместват икономиката с еврофондовете. Но те са само допълнение. Основата я няма, няма и визия за икономически растеж. БСП трябва да предложи своята политика за инвестиции и работни места, която да грантира активна подкрепа за малкия и средния бизнес“, каза той. И добави, че партията му трябва категорично да посочи гафовете и да предложи решения за два от най-важните публични сектора – здравеопазване и образование.

„Политиката не е разговор за миналото, а за бъдещето. Една партия увеличава общественото доверие към нея, когато дава реален шанс и перспектива на хората“, каза пред делегатите на градската конференция на БСП Станишев. И добави, че партията трябва да покаже различна политика.  „Убеден съм, че БСП има този капацитет. Въпросът е да покажем политическа воля и да отстояваме тезите си със самочувствието на опита и успешните резултати“, коментира той.

„Непрекъснато чуваме, че Европа се разпада. Не, в криза е.  Сигурен съм, че всяка криза е и възможност.  Възможност за европейската левица да покаже лидерство, воля и решимост. Ние имаме План за реформи.“ Президентът на ПЕС изрази задоволство, че инициативата му за продължение на Младежката гаранция, както и за въвеждането на Детска гаранция, е получила категоричната подкрепа на левите премиери.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4345 |18.03.2016 Станишев: Борим се за цялостта на Шенген . 8| 4194 |17.03.2016 Станишев: Споразумението между ЕС и Турция трябва да се придържа към европейското законодателство . 0| 4130 |13.03.2016 Слънцето ще се покаже чак в четвъртък . 1| 4293 |07.03.2016 Станишев: Споразумението с Турция не може да е разменна монета срещу пускането на бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads