Реклама / Ads
12| 9998 |11.04.2014 НОВИНИ

Врачка предупреди МВР за Алекс: Бързайте, след 2 часа може да е фатално

.
Фатме
„Ако до два часа изчезналото момиченце не бъде пуснато, нещата могат да станат много лоши. Дава ми се до 24 часа разстояние на времето. Детето е отвлечено около 17 часа", предупреди известната врачка Фатме от несебърското село Тънково.
 

 

„Мястото е пред самото училище. Идва мъж с черни очила и му казва, че е приятел на бащата и че ще я заведе до тях. Води момиченцето до черна скъпа нова кола, висока е, нещо като джип.

С него е още един мъж, който е с белег от лявата страна на лицето – между веждата и челото. Белегът е от стара рана. Тези двама мъже държат момичето в мазето на голяма сграда, виждам наоколо къщи, вижда се и морето. Доколкото разбирам, мястото е между Поморие и Сарафово. Наблизо има главен път. Хората познават бащата, с него са имали вземане-даване преди години. Не знаят какво да правят с детето сега, но МВР трябва да бърза, защото повтарям, че като изтекат 24 часа, ми се дава лошо“, каза още пред "Флагман" врачка, която и друг път е гледала на сем. Тодорови, както и на техни близки.

До този момент не е искан откуп от бащата. Напоследък той самият имал дългове. Няма средства, с които би могъл да плати каквато и да е сума над 20 – 30 хиляди лв. Ако е искан откуп, досега той щеше да се обърне към двама свои близки приятели, които са сред заможните хора в Бургас.


И друг път бащата е изпращал свои приятели да вземат момиченцето от училище и затова то не се е подвоумило да тръгне. Следобед то ходело на занималня в ОУ „Иван Вазов“. Майката установила, че детето го няма към 18,30 часа, тя си била у дома. Ивалина и Веселин Тодорови имат още една дъщеря – Катя, на 16 години, която учи в Испанската гимназия в Бургас. Синът на Веселин от първия му брак – Методи, живее в Поморие, но си има собствен дом.  Майката Ивалина и към момента си е у дома и чака обаждане.

Веселин Тодоров – Германеца ръководи една от най-старите лихварски групи в региона, създадена още в зората на демокрацията. Бизнесът му с лихварството стига апогея си в периода 1995 – 98 г. Тогава за него работят едни от най-кръвожадните лихвари. В групата е и синът му Методи. “Калиопа” и “Меривей” са двете дружества на името на Веселин Тодоров. Между 10 и 20% се движела месечната лихва на заемите, отпускани от неговата група. Според свидетели, лихварите проявявали крайна жестокост при събиране на вземанията. Длъжник се оплакал, че му забили желязна кука в гърба.

Към настоящия момент обаче той действително имал финансови затруднения, което насочва към версията, че работи за човек на по-високо стъпало във веригата. Собственикът на хотел „Лагун“ Веселин Тошев е в неизвестност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5468 |11.11.2013 Златанова предупреди: Ще връщаме пари по "Околна среда" заради ГЕРБ . 40| 5442 |07.11.2013 Борисов: Кой предупреди ДПС за Бисеров? . 26| 5424 |06.11.2013 Драгомир Стойнев предупреди за риск от нова газова криза . 45| 6278 |25.09.2013 Миков предупреди Борисов да внимава с вота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads