Реклама / Ads
3| 3071 |03.01.2023 НОВИНИ

ПП връщат мандата, ако декларацията им не срещне подкрепа в НС, повтори Минчев

.
Проект на декларация ще бъде внесен от “Продължаваме Промяната” в Народното събрание. Ако тази декларация не срещне подкрепата на поне 121 депутати, партията на Кирил Петков и Асен Василев ще върне мандата за съставяне на правителство неизпълнен. 
 

Това категорично повтори в ефира на bTV Никола Минчев от “Продължаваме Промяната”. 

 

Днес от ПП получиха мандата за съставяне на правителство, а според политическите заявки БСП, ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” няма да подкрепят. От “Български възход” заявиха, че ще обмислят решението си и то ще стане ясно до края на седмицата. От ПП поканиха всички потенциални свои партньори на разговори, след като взеха мандата. Откликнаха единствено от “Демократична България”, БСП и “Български възход”.

В крайна сметка от ПП обявиха, че ще внесат в Народното събрание проект на декларация, определяща основните приоритети пред евентуално правителство.

 

В предложеното проекторешение са посочени четири основни приоритетни национални цели, а именно:

 

   I. Развитие на конкурентна иновативна икономика;

  II. Гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото;

  III. Постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие;

  IV. Намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване

 

“Още през декември миналата година анонсирахме кой ще е кандидатът за премиер. Дадохме достатъчно време на обществото и другите парламентарни групи да се запознаят с нашето предложение. При ГЕРБ не беше така - кандидатът им за премиер стана ясен едва когато отиде да вземе мандата от президента. Винаги сме канили всички парламентарни групи на разговори по приоритетите на евентуално управление”, посочи категорично Минчев.

 

“Искаме да управляваме страната, но не на всяка цена, не сме готови на безпринципни компромиси", подчерта още Никола Минчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3001 |03.01.2023 БСП обсъжда дали да подкрепи декларацията на ПП . 9| 3820 |14.12.2022 Габровски не бе избран за премиер. ГЕРБ връщат мандата на Радев неизпълнен . 0| 3089 |25.11.2022 Данъчните връщат до 1800 лева за три деца . 0| 3079 |24.11.2022 Крачка назад: Няма да връщат нощния градски транспорт в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads