Реклама / Ads
16| 5338 |11.11.2020 НОВИНИ

Ани Герасимова: Всички вие, които позволихте системата да достигне това дъно, ще горите в ада!

.
Всички вие, които позволихте системата да достигне това дъно ще горите в ада! Лекари, сестри и санитари са пред колапс. Ковид отделенията са препълнени, а в някои от тях лекари НЯМА, визитациите се правят от медици от съседни отделения. Те не насмогват.
 

Така започва постът на Ани Герасимова във Facebook, който вече  е споделен от стотици хора, повечето от които са се сблъскали със същия ужас.

 

Ето какво още споделя младата жена:

 

Вечерната визитация заапочва в 20ч и завършва при някои пациенти в 6 сутринта!
Болните са оставени на произвола на съдбата и на късмета си да се измъкнат живи от болницата, ако оцелеят и психически... няма посещения, няма прибори, сапун, чаша, вода... това е ГЕНОЦИД, драги. Ако искаш информация за състоянието на близък, можеш да я получиш само и единствено от него, защото завеждащ отделението няма, сестрите не могат да дадат подобна информация.


Съобщения за смърт в момента се пишат в лабораторията... защото няма кой.

ХАОС, ХАОС! Само в едно от отделенията вчера имаше опашка от роднини, които са дошли, за да приберат документите на починали близки. Губят се лични карти, липсват епикризи... Събирането на комплекта документи, необходими за прибиране на починалия и организиране на погребение отнема часове, понякога до два дни. Медицинският персонал се губи в процедурите, пишат документи, вместо да лекуват.


Само в една от траурните агенции вчера до обяд имаше постъпили 8 заявления за починали от ковид отделенията...

Сега чакаме разрешение от РЗИ, за да можем да приберем тялото...

опаковано и запечатано.


Ще горите в АДА! И не, не става въпрос за пари, 1000лв надбавка няма да помогнат на лекари, сестри и санитари, на тях им трябва подкрепа от държавата - организационна, комуникационна, човешка.
#ОСТАВКА #СЪДиЗАТВОР

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4143 |10.11.2020 Асоциация на заведенията поиска еднакви условия за всички - да работят до 23:30 часа . 8| 4963 |10.11.2020 Владимир Путин: Всички руски ваксини срещу Covid-19 са ефективни . 5| 3794 |10.11.2020 ЕС осигурява договор за ваксини за всички членки . 14| 4645 |10.11.2020 Здравният министър: Не подценихме ситуацията, а всички сбъркахме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads