Реклама / Ads
10| 6758 |26.11.2020 НОВИНИ

Всичко за COVID-19: 3712 са новите заразени през денонощието, 141 души са починали /следете тук по темата/

.
3 712 са новите доказани случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие при изследвани 8 820 проби. Това е 42,09% от общия брой изследвани за денонощието. Това показват данните от Единния информационен портал към полунощ.
 

Разпределението но новите случаи по области според настоящ адрес е както следва: София (столица) - 929, Пловдив - 408, Варна - 301, Бургас - 221, Стара Загора - 185, Благоевград - 155, Хасково - 118, Кюстендил - 113.

 

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 133 060, като към момента 87 073 от тях са активни.

 

42 620 са оздравелите, от които 2 518са регистрирани през последното денонощие.

 

С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 6 548 пациенти, 410 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.

 

Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 3 367. Сто четиридесет и един души са починали през изминалото денонощие.

 

Расте броят на заразените с коронавирус в Ямбол

 

Усложнява се епидемичната обстановка в град Ямбол. В болница с COVID-19 са настанени 102 души. За последното денонощие броят на хоспитализираните е скочил с почти 20.

 

Сред новозаразените за последното денонощие са двама лекари и медицинска сестра от областната болница, както и трима служители на спешния център.

 

Все по усложнена става ситуацията в РЗИ - Ямбол, където повече от половината служители са заразени или поставени под карантина.

 

Проблемна е ситуацията и в Центъра от семеен тип за младежи с увреждания в града. Всички настанени в него лица ще бъдат тествани за COVID-19, след като 29-годишен обитател на центъра почина в областната болница.

 

Още болнични легла за пациенти с COVID-19 разкриват в Бургас

 

Още 160 легла за пациенти с COVID-19 разкриват в болницата в Бургас. С това общият им брой достигна 440. 


Най-много допълнителни легла са се включили от УМБАЛ-Бургас и многопрофилната болница в "Меден рудник". Още легла ще осигури и УМБАЛ "Дева Мария", обясни кметът на морския град Димитър Николов.


И в Бургас ще бъдат разкрити COVID зони в поликлиниките, увери още Николов.  Той призова личните лекари да се включат в обслужването на пациентите в тези зони и триажните центрове.

 

Момченце на 1 годинка от Шумен - с COVID-19

 

Дете на 1 годинка е заразено с коронавирус в Шумен. Момченцето  настанено за лечение в областната болница в града. Към момента състоянието му е добро, обясни пред БНР лекар от многопрофилната болница в Шумен. 


В град има и други случаи на хоспитализирани лица под 18-годишна възраст за изминалото денонощие. 


Расте и броят на по-младите, които в момента се борят с инфекцията. Близо 20% от новорегистрираните в областта случаи са на хора между 20 и 28 години. 

 

Петима варненски лекари - в тежко състояние заради COVID-19

 

Петима лекари от Варна са в тежко състояние заради COVID-19. Медиците вече дни наред се борят с инфекцията. Те са настанени в интензивни структури.


56 медицински специалисти от морската столица са заразени с коронавирус, обясняват от областната управа пред БНТ. 


Цифрата е изключително притеснителна. 22-ма от заразените са лекари. Основната част от случаите на COVID-19 са сред медици от УМБАЛ “Света Ана” и болница “Света Марина”. 

 

Племенницата на Яворов кара тежък COVID-19

 Лицето ми се покри с огнени петна, едва оцеляхме със съпруга ми, казва Явора Стоилова.

 

"Изолирахме се с мъжа ми и добре, че имаме близки, които да ни пазаруват лекарства и храна, защото иначе не знам как ще оцелее. Болни сме от този вирус, като симптомите му ту отшумяват, ту се появяват отново. Започнаха с тежка хрема, загуба на обоняние и вкус. После се появи сериозната ми кашлица. А аз имам хроничен бронхит от времето, когато живеехме в Сицилия и изкарах две бронхопневмонии. После се появи и огромният обрив - изведнъж пламнах, тялото и лицето ми се покриха с огненочервени петна, получих и конюнктивит. Имах и сърбеж в очите и силни болки по тялото".

 

Това сподели пред "България Днес" Явора Стоилова, дъщеря на художника Васил Стоилов и потомка по майчина линия на поета Яворов.

 

Двамата със съпруга й Кен карат тежка COVID инфекция. Все още са си вкъщи в столицата, като смятат, че все пак болестта отшумява. 

 

БСП: Българите нямат средства да се тестват за Ковид-19

 

Българите нямат средства, за да се тестват за Ковид-19, заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП доц. Георги Йорданов.

"Ако в едно четиричленно семейство всички имат симптоми, за тестване и лечение трябват около 200-300 лв. на човек. Това са около 1000 лв. на семейство", коментира той. И подчерта, че за масово тестване на обществото ще са необходими 10 млн. лв.

Депутатът от БСП посочи, че новите мерки не са затваряне на държавата.

"Това, което беше в публичното пространство, не беше точно така, не може да говорим за затваряне на държавата - парковете и градините са отворени, никой не може да забрани на децата да играят заедно", подчерта доц. Йорданов.

По думите му вече има много разтревожени родители, които трябва да си останат вкъщи, за да гледат своите деца.

"От първи до четвърти клас не мога да стоят сами вкъщи, но родителите освен да ги гледат, трябва да има и с какво да се хранят. Тази мярка от една минимална заплата не е достатъчна. Представете си, ако са две деца с 610 лв. - това не е помощ, която позволява да се отглеждат по нормален начин децата. Ако тези хора не могат да се трудят, положението става много трудно за семейството", обясни Георги Йорданов и добави, че страната е закъсняла с мерките.

Относно ваксините, той заяви, че чака новини за българската такава. Той настоя, че трябва всички български граждани да получат възможността да се ваксинират, а не да остават без ваксина, както се е случило с противогрипните.

"За мен основното притеснение е, че човек се ваксинира, когато е клинично здрав - ваксинирането трябваше да стане много по-рано, защото януари-февруари не е подходящ период от чисто клинична гледна точка", коментира още доц. Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му 24-те лева, които обещават от социалното министерство за хората, които са загубили работата си заради Ковид-19, няма да компенсират живота на хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6117 |25.11.2020 Новите Covid мерки вече са факт, зелени коридори само сутрин . 36| 6625 |25.11.2020 Биков обвини протестиращите за сегашната криза. Но всичко било по план . 20| 5996 |25.11.2020 Над 4300 случая на COVID-19 у нас за денонощие /следете тук всичко по темата/ . 19| 5220 |24.11.2020 Народът се юрна да пазарува преди да въведат новите рестрикции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads