Реклама / Ads
21| 5689 |20.11.2020 НОВИНИ

Всичко за COVID-19! 3899 новозаразени с коронавирус у нас, 119 души са починали

.
Новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие са 3899 при направени 10 311 теста, показват данните от Единния информационен портал. Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса у нас е вече 114 435. Активните случаи са 78 459.
 

Хоспитализираните до момента са 5878, като 344 души са в интензивни отделения.

 

За последното денонощие 119 души са изгубили битката с коварната болест.

 

Усложнява се обстановката с COVID-19 в дома за стари хора в Ямбол

 

 

Усложнява се обстановката в старческия дом в град Ямбол. 47 от потребителите и 7 от служителите там са с положителни проби за коронавирус, след изследване с РСR тестове.ст от случаите на COVID-19 с леки.

 

Около 30 души са на терапия, с обща отпадналост и неразположение, информира директора на старческия дом Петя Панайотова, цитирана от БНР.

 

Според Панайотова до разпространението на заразата се е стигнало заради неспазване на мерките от обитателите.

 

“Събрали са се на Архангелова задушница, за Бог да прости, и ето резултата. Можете ли 200 човека да ги вардите постоянно?”, посочи още директорът на старческия дом.

 

Столичния коледен базар - при стриктни мерки срещу COVID-19

 

Коледни базари на открито в столицата ще има, но при строг контрол и при спазване на противоепидемичните мерки.

 

Посетителите и работещите на базарите в София ще трябва задължително да носят предпазни маски. Забранява се разполагането на открита сцена и маси за консумация.

 

Още за мерките вижте тук.

 

Гърция въвежда задължителни бързи тестове за преминаващите през ГКПП Кулата-Промахон

 

Задължителни бързи тестове за COVID-19 за преминаващите през ГКПП Кулата-Промахон. Гърция въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на инфекцията.

 

Остава забраната за влизане в страната, като при определени случаи има изключения.

 

Повече вижте тук.

 

Хирург №1 в Хасково загуби битката с COVID-19

 

Един от най-авторитетните, уважавани и обичани лекари в Хасково загуби битката с COVID-19. Дългогодишният началник на хирургичното отделение в МБАЛ-Хасково д-р Живко Атанасов е починал в болницата, съобщиха от лечебното заведение.


Д-р Атанасов е завършил медицина в Пловдив през 1981 година, а след това започва работа първо в Димитровград, а след това и в областната болница в Хасково.

 

 

Сръбският патриарх почина вследствие на COVID-19

 

Главата на Сръбската православна църква (СПЦ) си е отишъл тази сутрин вследствие на коронавирусната инфекция. Високопоставеният духовник е бил хоспитализиран във военна болница в Белград преди няколко дни, а вчера състоянието му се влошило и той е бил поставен на командно дишане.

 

Ириней, със светско име Мирослав Гаврилович, се е родил през 1930 г. в село Видова (в Централна Сърбия). Той е завършил духовната семинария в Призрен (сега в Косово) през 1951 г., Богословския факултет на Белградския университет и е защитил докторат по теология в Атинския университет.

 

Гаврилович се е замонашил и приел името Ириней през 1959 г. До избирането си през 2010 г. за водач на СПЦ той е бил преподавател и ректор на семинарията в Призрен, преподавател в манастира Острог (Черна гора) и епископ на източния сръбски град Ниш.

"За мен беше чест да познавам патриарх Ириней", това е заявил президентът на Сърбия Александър Вучич по повод кончината на водача на СПЦ. "Такива хора никога не си отиват", е допълнил държавния глава на балканската страна.

 

Общопрактикуващ лекар от Разград влиза в борбата с коронавируса

 

Общопрактикуващият лекар от Разград д-р Селиме Карагьозова влиза в борбата с коронавируса. Тя е единственият лекар засега, който се е отзовал на призива за помощ на разградската многопрофилна болница.

 

Лекарката е специалист по вътрешни болести и кардиология и сама е изявила желание да работи допълнително в интензивно отделение, за да даде макар и кратка почивка на част от колегите си в болницата.

 

Тя поема по две дежурства през почивните дни.

 

„Колегите в болниците работят вече почти осем месеца без почивки, а пък по принцип, понеже имам екип и за мен е по-лесно, в събота и неделя мога да отида да помогна малко на колегите. Това е съвсем малка помощ от моя страна - в рамките на две дежурства седмично, за да могат и те да си поемат въздух”, разказва д-р Селиме Карагьозова.

 

Трима са починали от COVID-19 в Хасковско


За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 84 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали - 3 и 1 излекуван. Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 38; Димитровград – 22; Харманли – 7; Свиленград – 6; Тополовград – 1; Любимец – 3; Симеоновград – 3; Минерални бани – 2; Стамболово – 2;


Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: Преподавател от СУ "Д-р Петър Берон'' – Тополовград. Сред проведено епидемично проучване под карантина са поставени ученици 5 А; 5 Б, 7 А и 7 Б клас.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5677 |19.11.2020 Всичко за COVID-19! 3 938 са новите случаи в страната . 31| 6170 |18.11.2020 COVID-19 у нас: 4828 са новите случаи /следете тук всичко по темата/ . 30| 5892 |17.11.2020 Почти всеки втори тестван - с COVID-19. Новите случаи - 3 519 /следете тук всичко по темата/ . 16| 8928 |16.11.2020 Илиян Василев: Захариева може да бъде министър на всичко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads