Реклама / Ads
0| 6304 |31.07.2022 НОВИНИ

Взрив в оръжейни складове на Емилиян Гебрев: Вижда ли се дългата ръка на Кремъл и агентите на ГРУ?

.
Взрив в складове за боеприпаси на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. Инцидентът е станал в района на Карнобат в складове, съхраняващи боеприпаси с отпаднала необходимост. Няма пострадали.
 

“Към момента има само тлеене на определени огнища на мястото“, каза зам.-кметът на града Стефка Иванова.

 

Пожарната чака 2 дрона, които ще огледат мястото отгоре. Има технологично време, което трябва да мине, за да се влезе на място и да се направи оглед за щетите.

 

Въпросът е - става ли дума за авария и случаен инцидент, или говорим за действия на руски агенти у нас. За тези спекулации има причина. Емилиян Гебрев бе отровен от агенти на ГРУ с Новичок. Разследвания на Bellingcat показаха, че действията срещу Гебрев са били планирани от Кремъл. Службите на Москва са опитвали два пъти да го отровят заради доставките на оръжия за Украйна по време на военния конфликт в Донбас през 2014 - 2015 г. 

 

Разследващите журналисти свързаха случаите на случайни взривове в складове за боеприпаси у нас и в Чехия през 2014 г. именно с действията на агентите на ГРУ. Стана ясно, че зад взривовете в село Врбетице тогава стои именно Кремъл. Тези разкрития доведоха и до избухване на дипломатически скандал и изгонването на руски дипломати от Чехия. 

 

“Аз със сигурност не мога да кажа, защото това е работа на разследващите. Само знам какво се е случило, а те вече ще си потвърждават версиите, които имат. Сутринта на складовия район алармата е дала нарушение и след даването на нарушение, няколко минути след това е произтекъл този взрив. От наша страна каквото е трябвало да се предприеме, е предприето като цяло. Ние винаги сме ги предприемали и ги държим, но що се касае за цялостната работа, държавата е тази, която трябва да се грижи за своите стратегически обекти. В тази посока държавата най-малко трябва да изслуша всички заинтересовани в случая и на базата на това нещо да се вземат най-правилните, разумни неща. Това е елементарно, стига някой да иска.", посочи Гебрев пред БНТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3026 |18.07.2022 Пилотът на взривения в Гърция самолет съобщил за проблем в двигателя . 0| 8553 |27.06.2022 Войната в Украйна, 124 ден: Украински ракети взривиха руска нефтена платформа, ракети удариха украинския град Черкаси . 0| 3099 |26.06.2022 Нова ескалация на войната: Пожари след взривове в Киев . 0| 3422 |20.06.2022 Взривове разтърсиха Одеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads