Реклама / Ads
2| 5362 |07.03.2019 НОВИНИ

Задържаха семейство Арабаджиеви в Испания, в жилището на Жоро Шопа

.
Задържаха издирваните с Европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиеви. Това е станало на територията на Испания.
 

Семейство Арабаджиеви бяха обвинени задочно в организирана престъпна група, укриване на данъци и пране на пари.

 

Откриха издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви в дом на български гражданин – Георги Семерджиев. "Освен европейската заповед за арест, която издаде Специализираната прокуратура за издирването на Вълчо и Маринела Арабаджиеви в рамките на разследването на Специализираната прокуратура се събраха доказателства, от които колегите са направили извод, че вероятно лицата се укриват в Испания, в дома на този български гражданин. Именно затова Специализираната прокуратура издаде и втора заповед – този път европейска заповед за разследване и поиска от испанските власти извършване на претърсване и изземване в жилището, ползвано от българския гражданин Семерджиев". Това коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

 

"За нас важното е, че европейската заповед за разследване е изпълнена. Към момента продължава нейното изпълнение по претърсване. Междувременно след като лицата са установени да обитават това жилище, същите са задържани, но в изпълнение на европейската заповед за арест. Очакване в момента испанските съдебни власти да предприемат действия пред съответния съд и да предадат със съответните процедури исканите от нас български граждани, за да поискаме от съда задържането им под стража", каза още тя.

 

По думите на Арнаудова лицето Георги Семерджиев – Шопа не се издирва от българските власти. „Доколкото ни е известно от международното сътрудничество, в което и към момента прокуратурата взима участие, лицето е издирвано от швейцарските власти, така че испанските екипи, които са били общо два на брой, при навлизането в жилището са задържали Семерджиев, но по искане на швейцарските власти”, каза още Румяна Арнаудова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6328 |06.03.2019 Задържаха фалшификатора на ипотеката на либийския танкер БАДР в Гърция . 0| 3522 |05.03.2019 Задържаха избягал преди седмица затворник в Бургас . 0| 4859 |28.02.2019 Задържаха предполагаемия убиец на таксиджията в Разград . 1| 4190 |26.02.2019 Лекари, обвинени в ТЕЛК измами: Приравняват ни с Очите, Баневи, Арабаджиеви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads