Реклама / Ads
8| 6214 |01.08.2014 НОВИНИ

Задържаните мотополицаи от "Сигма" ескортирали къркани бизнесмени

.
Седемте полицаи от моторизираното звено “Сигма” бяха закопчани при спецакция на МВР и прокуратурата са си докарвали допълнителни пари по нерегламентирани начини.Зад решетките беше прибран и шефът на моточенгетата Ивайло Василев.Операцията по задържането на полицаите продължи два дни – от сряда късно вечерта до вчера следобед.
 

Първи зад решетките бе прибран именно Василев. Акцията по ареста на седмината се реализира от Дирекция “Вътрешна сигурност” на ведомството и е под ръководството на Специализираната прокуратура.

Операцията на МВР е проведена в района на стадион “Бенковски”, където е поделението на специализираните полицейски сили от звеното “Сигма”. По неофициална информация Василев е разследван за финансови злоупотреби и натиск  върху свои подчинени. Василев и останалите шестима души се намират в различни подразделения на Столичната полиция и са задържани за 72 часа.

От Специализираната прокуратура обясниха вчера, че обвинения срещу задържаните все още не са повдигнати. Очакваше се седмината да станат клиенти на Темида до края на денонощието. Заради започналата проверка на разпит бяха привикани всички служители от звеното “Сигма”, включително тези, които са в отпуск.

Според неофициална информация служителите на звеното заработвали допълнително, като получавали солидни суми от баровци, които искат мотополицаите да ги ескортират вечер след дискотека. Месечният абонамент за тази екстра бил 300 лева. По този начин тузарите си гарантират, че макар пили, няма да ги спрат за проверка на пътя

За разлика от обикновените патрули моторизираните можели да минават през територията на няколко районни управления. Това ги правело предпочитани, когато бизнесмени са пили или употребили наркотици и искат да си тръгнат с лъскавите си лимузини, пише "Тереграф".

Според разследващи обаче голямата им печалба идвала от проверките, осъществявани по линия на КАТ. Те кръстосвали цяла София и избирали странични маршрути, по които колегите им през деня няма да работят. Основно из­­вършвали проверки за “Гражданска отговорност”, шофьорски книжки и документи.

Дневната им печалба не падала по-долу от 100, лева, сочат оперативни данни. Но когато спирали шофьор, който кара опасен товар мизата скачала до 500-600 лева. Така сигмаджиите си докарвали по 5 - 6000 лева месечно над заплатите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6414 |31.07.2014 Петима от "Сигма" са арестувани . 3| 6297 |30.07.2014 Задържаха началника на полицейско звено "Сигма" . 6| 5279 |27.04.2014 Задържаните наблюдатели от ОССЕ са военнопленници . 7| 5166 |09.10.2013 Съдят задържаните на протеста по бързата процедура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads