Реклама / Ads
55| 10739 |19.06.2012 НОВИНИ

Задават се нови обвинения срещу Любомир Павлов и Огнян Донев?

.
Любомир Павлов и Огнян Донев
Второ обвинение може да бъде повдигнато в най-скоро време срещу медийните магнати Любомир Павлов и Огнян Донев. Завършило е разследването за укриване на данъци и от следствието то е предадено в прокуратурата с мнение за извършени престъпления.
 
Ако прокуратурата прецени, че доказателствата са достатъчни, ще повдигне нови обвинения срещу двамата крупни бизнесмени. Това научи Фрог нюз от свои източници в прокуратурата.

 

Любомир Павлов и съпругата му Диляна Грозданова са освободени днес като членове на Съвета на директорите на “Медиа холдинг”, показва справка от Търговския регистър. Като членове на съвета на директорите са освободени още Хералд Фрайхер Фон Зеефрид и Зоя Деянова. Това съобщава агенция Блиц.

На общо събрание на акционерите е избран нов Съвет на директорите, в който влезли Мария Стоянова, Радомир Чолаков, Мария Александрова, Николай Димов и Константин Рочев.

Срещу Любомир Павлов, съсобственик на "Медийна група България" и председател на Съюза на издателите, преди седмица бяха повдигнати три обвинения: за пране на пари, за документни измами и за данъчни престъпления. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция” от 50 хил. лв.

На собственика на "Софарма" Огнян Донев, който е и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ),  е повдигнато едно обвинение: за пране на пари. Той също е с мярка за неотклонение „парична гаранция” 50 хил. лева.

Според държавното обвинение чрез четири фалшиви документа Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи 43% от акциите на "Медийна група България". Впоследствие 40% от придобитите преди това общо 83% от дяловете са били върнати обратно на Любомир Павлов. По този начин е извършено прането на пари, тъй като сделката е осъществена чрез имущество, придобито с документна измама.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 6988 |12.06.2012 Повдигнаха обвинения на Л. Павлов и О. Донев . 6| 6165 |11.06.2012 Математикът акад. Стефан Додунеков е новият председател на БАН . 5| 7983 |09.06.2012 Още един българин арестуваха в "Кокаинови крале" . 17| 6166 |09.06.2012 Новите ни магистрали били като немските

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads