Реклама / Ads
0| 6076 |02.04.2022 НОВИНИ

Зам.-министър Дечев: Нечетливи отчети е подавал Божков. Никой не е проверявал

.
Нечетливи отчети е подавал към Търговски регистър Васил Божков. Голяма част от тях са били връщани. Става дума за периода от 2015-2019 г. С тези думи на практика зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев опроверга думите на бившия финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов, замесен в скандала с бившия хазартен бос.
 

Миналата седмица Горанов поиска правосъдното министерство да провери дали служител на Агенцията по вписванията е качвал нечетливи финансови отчети на дружествата на Божков. Такава проверка вече е направена. От нея става ясно, по думите на Дечев, че голяма част от финансовите отчети на дружествата, свързани с бившия хазартен бос, са били нечетливи, но са били връщани. Дечев оневини служителите на Търговския регистър и прехвърли топката в полето на подалите отчетите. Освен това по думите му всичко е в компетенцията на Комисията по хазарта. 

 

“Проверката вече е направена и ми беше докладвано, че информацията, която е поднесъл господин Владислав Горанов не е съвсем точна. Годишните финансови отчети, за които той говори, че са били нечетливи, по принцип се подават в Търговския регистър не от някой служител, а от самия търговец или опълномощен от него адвокат, какъвто е случаят с дружествата на Божков. Годишните финансови отчети на “Ню Геймс” и “Националната лотария” са били подавани от адвокат като за по-голямата част от тях в Търговския регистър е направен отказ за вписване, защото са били нечетливи. В много по-малко от случаите те са били приети за четливи”, отсече категорично Дечев.

 

Зам.-правосъдният министър е категоричен - трябва да се провери поради каква причина тези отчети са били подавани в този вид, включително и във връзка с водените срещу Божков досъдебни производства. 

 

“Защо никой не е потърсил отговорност? Има Комисия по хазарта. Тя би трябвало да следи именно за такива нередности. Защо нейният ръководител и членовете й не са успели да видят тези проблеми, въпросът е към тях и прокуратурата”, обясни още Дечев.

 

По думите на Дечев молбата до ОАЕ на ВКС, за да бъде разпитан Васил Божков е придвижена до Министерството на външните работи, за да може Дубай да съдейства. Не е ясно обаче кога ще се случи това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 59974 |29.03.2022 Кадрова сеч в правителството: Кирил Петков отстрани зам.-министър от квотата на БСП . 0| 2967 |29.03.2022 Зам.-министър на туризма: Над 125 000 украински граждани са влезли у нас от началото на войната . 0| 3427 |16.03.2022 Освободиха Георги Йорданов от поста зам.-министър на здравеопазването . 0| 3100 |09.03.2022 Йордан Божилов е назначен за зам.-министър на отбраната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads