Реклама / Ads
8| 2816 |01.05.2021 НОВИНИ

ЕС си запазва правото на ответни мерки спрямо Русия

.
Източник: БГНЕС
Европейският съюз си запазва правото на ответни мерки срещу въведената от Русия забрана за влизане в страната на осем длъжности лица от ЕС.
 

Това се казва в съвместно изявление на председателите на Европейската комисия, Европейския съвет и Европейския парламент - Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и Давид Сасоли, цитирано от БГНЕС. Сасоли е сред споменатите осем лица.

 

"Това решение е последната ярка демонстрация на това как Руската федерация избра конфронтацията срещу ЕС, вместо да се съгласи да коригира негативната траектория на нашите двустранни отношения. ЕС си запазва правото да предприеме подходящи мерки в отговор на решението на руските власти", посочва се в съвместното заявление.

 

Германия също определи като неоснователно решението на Русия да не допуска на своя територия 8 души от държави членки на Европейския съюз, включително председателя на Европейския парламент и един от заместник-председателите на Европейската комисия, предаде Ройтерс.

 

"За разлика от мерките, наложени от Европейския съюз през март срещу руски представители заради сериозни нарушения на човешките права, мерките, предприети от Руската федерация, по същество за необосновани", каза говорител на германското външно министерство.

 

Според Берлин действията на Москва допълнително обтягат отношенията с Русия.

 

В руския черен списък попаднаха председателят на Европейския парламент Давид Сасоли, заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова, ръководителят на Берлинската прокуратура Йорг Раупах, Жак Мер от френската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и още четирима души от Швеция, Латвия и Естония.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3419 |16.04.2021 Радев: Съществуването на демократична и правова държава е немислимо без хора, готови да отстояват принципите на правото . 11| 4310 |10.04.2021 Даниел Смилов: ГЕРБ и Бойко Борисов загубиха на 4 април правото да управляват . 7| 3247 |04.04.2021 ЦИК: 18.14% от българите са упражнили правото си на глас към 12 часа . 4| 3294 |01.04.2021 БХК: Над 15 хиляди души няма да успеят да упражнят правото си на глас заради пандемията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads