Реклама / Ads
3| 6047 |11.08.2015 НОВИНИ

Заплашили Ламбовски заради бизнеса му, Ченалова и Сертов

.
Димитър Ламбовски
Царският депутат Димитър Ламбовски има много врагове като шеф на ВИП-гробището в Бояна, като свидетел срещу съдия Ченалова и историята с изчезването на Петко Сертов. Източници от службите на Фрог информираха, че граната е била само за сплашване.
 
Димитър Ламбовски сам откри гранатата върху джипа си, който бил паркиран близо до ресторант в столичния квартал "Бояна".  Полицията е обезвредила гранатата. МВР съобщи, че са иззели и веществено доказателство от колата.

Припомняме, че името на Ламбовски се завъртя в медиите покрай изчезването на Петко Сертов, като се оказа, че той има бизнес в сферата на енергетиката, където консултант беше Сертов. Ексдепутатът от НДСВ е бил в конфликт с бившия си бизнес партньор Ангел Божинов, за когото е работил бившият шеф на ДАНС. Ламбовски е в ръководството на компанията заедно с Ангел Божинов. Оказа се, че Ламбовски дължи много пари на Божинов, като в момента се водят  дела за това.

Димитър Ламбовски бе и един от важните свидетели на делото срещу съдия Ченалова. През април Димитър Ламбовски и Димитър Попов заявиха пред съда, че съдия Румяна Ченалова е получила 690 000 лева за да реши дело на „Обединени енергийни търговци“ срещу НЕК в полза на частното дружество.

Освен с търговия на ток 48-годишният Ламбовски им различни бизнес начинания. Той е съсобственик и на скъпия комплекс "Магнолия". Построи и първото частно гробище у нас в Бояна заедно с Георг Цветански. Неофициално в траурния бранш се твърди, че сред собствениците на гробището е и Младен Михалев-Маджо. Ламбовски е работил в Първа източна международна банка известна навремето като банката на СИК.

Според търговския регистър Ламбовски е едноличен собственик на компанията „Имобилиенфервалтунг“. Бил е съдружник е и в „Ен Ер Джи 2018“, управител е и в още няколко фирми.

Димитър Ламбовски е завършил е Берлинския университет "Вилхелм фон Хумболт", специалност "Исторически науки и история на икономиката", "Хердер институт", има докторантура от Виенския университет.

Работил е в швейцарско-българското дружество "КОМКО Трейдинг България", "Тераинвест", AIG-България, "АСКО-Деница", "Труд и капитал холдинг". В периода 2001 – 2005 г. беше депутат от НДСВ, като участва в работата на парламентарните комисии по икономическа политика и по енергетика. Женен е и има един син.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4325 |11.08.2015 Перничани остават без къщи заради незаконна мина . 9| 5992 |08.08.2015 Митрополит Николай скочи на кмета на Пловдив заради неплатени данъци . 17| 7696 |08.08.2015 Кирчо Киров: ГЕРБ ме атакуваха заради Георги Първанов . 2| 4379 |06.08.2015 Москов отне лиценза на болница заради източване на НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads