Реклама / Ads
3| 3178 |12.02.2022 НОВИНИ

Започна избора на лидер на ДСБ, кандидатите с визия ”без модела Гешев-Борисов”

.
Седемнадесетото Национално събрание на ”Демократи за Силна България” (ДСБ) започна в НДК в столицата. В зала 3 делегатите се събраха с цел да потвърдят участието на партията в коалицията, както и да бъде избран нов председател и ръководство. Две са кандидатурите - на сегашния председател Атанас Атанасов и неговата заместничка Цецка Бачкова. Евродепутатът Радан Кънев се отказа от участие в битката.
 

Пред медиите Цецка Бачкова коментира, че се явява "с оптимизъм, с вяра, че делегатите на конгреса ще имат сили да се постави ново начало на партията, да се върви в правилната посока - а именно избор на млади лица, по-активно присъствие на ДСБ в политиката.

 

Тя уточни, че е поканила опонента си Атанасов на дебат, но той не се е отзовал и не е имала отговор по поканата, но днес е отговорил на всички въпроси на членовете и симпатизантите.

 

На въпроса защо не е била в кандидат-депутатските листи, Бачева каза, че решението е било еднолично на ген. Атанасов. Борбен човек съм, бяха готова да се боря, за успеха на ДБ, но това е причината да виждам недостатъци в ДСБ - решенията се взеха еднолично, не е спазен уставът на партията, не е съгласуван с колективните органи, обясни тя.

 

Ако стане председател - тя коментира, че в момента управленската коалиция няма друга алтернатива: "Минахме през два парламента, през които не сформирахме правителство, друга възможност няма - ще работя ДСБ да сме максимално полезни на това управление и да излезем един ден след пълен мандат кои реформи сме свършили от нашата програма".

 

С доверието на избирателите сме в НС, ще работя да сме по-активни в отстояването на десните политики, всички цели, записани в програмата на ДБ да ги изпълняваме. Много реформи могат да се свършат и през законодателната власт, едно коалиционно управление трябва да се съобразява с избирателите на всички партии, нашата подкрепа за коалицията е да можем да реализираме определени политики, обясни още Бачева. Подкрепа от бившия председател Радан Кънев не е имала, но такава не е дадена и за ген. Атанасов.

 

Атанас Атанасов от своя страна коментира, че ДСБ вече 18 г е политически фактор в политиката и припомни, че е казал преди да бъде избран за председател, че ако получи подкрепа, ще работи да се създаде дясна алтернатива на корупционния модел на Бойко Борисов и ДСБ е успяла. Натиканата държава в блатото на посткомунизма, подчинена съдебна система, икономическата конкуренция била контролирана чрез обществени поръчки, корупция с лица от държавния апарат с пари под масата, установил Атанасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3442 |08.02.2022 BBC: Лидерите в ЕС се борят с тактиката на Путин “Divide et Impera” . 11| 5052 |07.02.2022 Николай Павлов след разпита: За какво ще ми повдигат обвинение? И енергийният министър започна да проглежда . 5| 3051 |07.02.2022 Атанас Атанасов и Цецка Бачкова в надпревара за лидерското място в ДСБ . 7| 3559 |04.02.2022 Радан Кънев няма да се бори за лидерския пост в ДСБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads