Реклама / Ads
10| 2707 |21.04.2023 НОВИНИ

Радев към ДПС: Има риск от несъставяне на правителство /видео/

.
Източник: стопкадър
Консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев продължават с ДПС.
 

"Вие дойдохте с една таблица и предрекохте, че ще постигнем същия резултат, оказахте се прав. Още тогава вие призовавахте за нов поглед върху политическия поглед и търсене на нови подходи за съставяне на мнозинство".

 

С тези думи се обърна президентът Радев към лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

"Много ще се радвам, ако по най-бързия начин се състави правителство. И има риск от несъставяне на правителство. И ако вървим по стандартната процедура с раздаването на мандатите, има риск това да доведе до неуспех и със законодателната дейност", каза Радев.

 

"Това, което казахте за предишните избори, че ние коментирахме, че българският народ е мъдър и след 12 годишното еднолично управление в България създава една и съща структура на Народното събрание, независимо кой е първи или втори и не овластява никого самостоятелно да има мнозинство. Още тогава казахме, че петите ненужни избори ще произведат сходна структура на НС", заяви от своя страна Карадайъ. 

 

Лидерът на ДПС подчерта, че в момента наблюдаваме по-скоро загубено време. 

"Самите участници в политическия живот не могат да надскочат личното и партийното си его. В смисъла на понятието диалог се влагат много различни неща. Всеки говори за диалог, но всеки го разбира по различен начин. А ние призоваваме от 2016 година за нормалност в политиката, а в основата на това е диалогът и отговорността пред гражданите, но всичко това може да се случи с разум", каза още той.

 

Във връзка с държавния бюджет, Карадайъ каза, че за ДПС 3% дефицит е постижим, но зависи как ще се постигне и на каква цена.

 

По думите му ДПС трябва да влезе във властта, за да влезем в еврозоната и Шенген.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3020 |21.04.2023 Мира Радева за консултациите при президента: Една и съща супа. Много скучно и нелепо . 15| 3120 |21.04.2023 Радев към „Възраждане“: Заявихте, че ще бъдете опозиция в 49-ото НС. Костадинов: Не, готови сме да управляваме . 5| 2729 |21.04.2023 Радев влиза в консултации с ”Възраждане”, ДПС, БСП и ИТН . 29| 3697 |20.04.2023 Кирил Петков след консултациите при Радев: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads