Реклама / Ads
8| 13219 |11.11.2018 НОВИНИ

Започнаха масови протести в страната, блокирани са пътища (видео и снимки)

.
Над 800 протестиращи затвориха път Е-79 край Железница. Източник: БГНЕС
Цяла България се вдигна срещу управлението. В социалните мрежи гъмжи от снимки и клипове на недоволството във всички големи градове, в които се провеждат протести. На места се съобщава за полицейски акции с връчване на стари фишове и записване на номера на автомобили. Граждани блокират основни пътни артерии в градовете и извън тях в знак на протест.
 

В София на площад "Батенберг" се събират все повече хора.

 

 

Протестиращи от Ботевград затвориха пътя при Врачеш, с което се присъединяват към протестите в големите градове в страната. Хората искат оставка на правителството. 

Вече час и половина пътят е затворен. На мястото на протеста има три полицейски коли. Хората отказват да освободят пътя, съобщава botevgrad.com.

 

Блокиран е участък от 15 км от стария път на Витиня. Хората искат оставката на правителството.


.

Стотици варненци излязоха на протест в подкрепа на националния, съобщава Дарик. Те се събраха пред сградата на общината, където развяха трибагреници. Недоволните се обявиха срещу високите цени на горивата и промените за данък "Гражданска отговорност", в подкрепа на майките на деца с увреждания, а някои поискаха оставката на цялото правителство.  Със скандирания "Оставка" част от протестиращите блокираха кръстовището пред сградата на местната администрация, а други се насочиха към Катедралата и Аспаруховия мост в шествие. Заради затварянето на движението се образуваха задръствания, но напрежение сред шофьорите няма.

 


.

Събралите се около 200 души във Варна изразиха недоволство и от предвидените промени в застраховането и данъчното облагане на колите. Протестиращите подкрепиха протеста на майките на деца с увреждания, съобщава БГНЕС.


.

 

Стотици протестиращи излязоха с автомобилите си по улиците на Казанлък, предаде БГНЕС. Освен срещу високите цени на горивата, гражданите изказаха своето недоволство и срещу очакваните високи цени на задължителната застраховка "Гражданска отговорност”. Казанлъчани заплашиха, че ако исканията им не бъдат чути, ще продължат с протестите.

 


.

Протестиращите от Благоевград и региона затвориха в 13.10 часа главен път Е-79 с жива верига, предаде кореспондентът на БГНЕС.

 

В Благоевград 200 коли блокират с шествие пътя за Гърция. Там също има мотористи. В проявата се включиха и хора от Дупница и Гоце Делчев. В Стара Загора над 100 коли се движат към Индустриалната зона, за да блокират водачите им и техни съмишленици пеша пътя за Казанлък.


.

Протестиращи блокираха и пътя Казанлък – Стара Загора, информира БГНЕС.

След като блокираха пътя за Казанлък, протестиращите затвориха АМ "Тракия".

.

 

В Пловдив участниците са стотици. Към недоволните се присъединиха и рокерски групи. Кадри от протеста в Пловдив

 


С масирани полицейски проверки на шофьорите започна протеста в Бургас, съобщава бТВ. Полицаите записват лични данни на участниците и връчват стари фишове.

 

Кадри от протеста в Бургас

 

В Ямбол стотици се събраха на протест за втора поредна седмица. Присъстваха хора от всички възрасти,които поискаха от държавата по- ниски цени на горивата и по-високи доходи. Протестиращите преминаха в мирно шествие по улиците на града.

 

В Сливен протестът тръгна в 11 часа от Дамарски мост през централните булеварди на града.

 

Над 100 автомобила шестваха протестно днес по няколко централни артерии на Силистра. Нов митинг-протест е предвиден и за началото на следващата седмица, този път пред сградата на областния управител

 

бТВ съобщава още, че над 1000 души са излязли на протеста в Шумен. Множеството се събра пред спортната зала в Шумен, блокираха основни улици и булеварди, след което протестът продължи като автомобилно шествие из града. Събралите се заявиха, че ще останат в протестна готовност докато исканията им не бъдат чути. Дарик публикува кадри от блокадата на града.


.

 

Недоволните от Перник вече се насочиха към София.

 

Очаквайте подробности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7579 |10.11.2018 Утре в 33 града протести заради поскъпването на горивата . 7| 7365 |10.11.2018 Протестиращи срещу ниските доходи и пенсии блокираха движението по булевард „Дондуков” . 0| 3771 |10.11.2018 Добрич протестира срещу поскъпването на горивата . 0| 4023 |10.11.2018 Русе и Перник протестират днес с искане за чист въздух

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads