Реклама / Ads
5| 3860 |25.10.2023 НОВИНИ

Започва делото за убийството на психолога Иван Владимиров - Нав

.
Иван Владимиров - Нав
В Софийския градски съд започва делото за убийството на психолога Иван Владимиров - Нав. Това съобщиха от институцията.
 

През август Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт по делото срещу Румен Тонев.

 

Владимиров бе застрелян във входа на блока, в който живее, на 8 февруари вечерта. Тонев е стрелял с пистолет “Байкал”. Освен това данни от разследването показват, че Тонев е осъждан на глоба през 1996 г. за незаконно притежаване на боеприпаси. Той е платил глобата си и е реабилитиран.

 

Според прокуратурата вечерта около 22:30 часа Владимиров отишъл до дома на съседа си. Поводът бил установено зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път. Двамата провели кратък разговор, който прераснал в словесен конфликт, в хода на който обвиняемият взел от дома си законно притежавания си пистолет марка "Байкал", който бил зареден, насочил го към главата на Владимиров и стрелял.

 

Привлеченият като извършител Тонев е бил полицай.

 

Убийството тогава разтресе обществото, тъй като само две месеца по-рано бе убит мъж, баща на две деца, беше убит след скандал със съседа си. Той беше брутално прострелян в главата заради спор за врата във входа.

 

Преди да бъде убит, известният прихолог многократно е подавал сигнали срещу съседа си в полицията. Месеци преди убийстото Владимиров разказа и публично за множеството подавани сигнали срещу Тонев, като в ефира предрече, че е възможен фатален край.

 

Сигналите са подавани в Пето РУ, а сега началникът на районното нареди проверка, при която служители на Пето да проверят дали случайно в не е бездействано по тях. Парадокс след парадокс. Куриоз след куриоз, в които за съжаление то млади, възпитани и образовани хора си отиват по толкова нелеп и безобразен начин.

 

ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3857 |25.10.2023 Енергийната комисия се събира, за да разгледа ветото на Радев . 1| 3924 |25.10.2023 Гонка и разпилени пари във Видинско. Обран е 85-годишен мъж . 1| 3945 |25.10.2023 Германската полиция задържа потенциален член на "Ислямска държава" за подготовка на атентат . 3| 4645 |25.10.2023 Скандали в ООН и искане на оставки. Какво знаем на 19-ия ден от войната между Хамас и Израел?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads