Реклама / Ads
0| 2308 |13.05.2024 НОВИНИ

Започва записването на приетите деца в столичните детски градини

.
Катастрофа с двеОт днес родителите на приетите деца в ясли и детски градини в София могат да ги запишат. В петък беше обявено класирането, като за поредна година над 10 хиляди ще са децата, които остават без място в общинските детски заведения. жертви е станала около 3:30 часа тази нощ в Пловдив, съобщи Нова телевизия.
 

Близо 24 000 са децата, които са кандидатствали тази година. Около 11 200 са приетите на първо класиране, остават около 3000 свободни места.

 

"Приетите на първо класиране деца трябва да бъдат записани до 23 май в съответното детско заведение. Родителите представят един набор от документи като свидетелство за раждане, документи за самоличност на двамата родители като не е нужно да присъстват двамата родители при записването, служебна бележка от местоработата на родителите, копие от трудова книжка и други документи", обясни Яна Генова, зам.-кмет на СО, направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности", съобщава БНТ.







Следващото класиране е до 23 май, като до края на лятото има още две класирания - на 7 юни и в края на юли, а след това има т. нар. текущи класирания, за които не трябва да се кандидатства отново, тъй като системата пази вече направените заявки от родителите.

 

"Изключително важно е родителите да представят документите, които са посочени в генерираното в системата заявление. Има някои от критериите, които родителите сами посочват в системата и някой път се объркват. Например, критерият за самоосигуряващо се лице е различен от този за родител на трудов договор. Просто предоставят документите, които удостоверяват трудовия им статус", каза Антонина Кенова, активист за качествена и иновативна образователна система.


При подготовката за второ класиране, в системата ще има 1 час, в който ще се покажат свободни места, като това няма да са тези, които са останали незаети от първо класиране, но и такива на отказали се родители.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2469 |13.05.2024 Ще се подобри ли организацията на жп транспорта? . 2| 2418 |13.05.2024 В Грузия се очаква трето четене на руския закон за чуждестранните агенти . 6| 3841 |13.05.2024 Радев: РСМ е страна-член на НАТО, от което произтичат съответните задължения и отговорности . 5| 2472 |13.05.2024 Задържаха собственика на пистолета, с който дете стреля по друго в Арбанаси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads