Реклама / Ads
2| 2288 |23.09.2024 НОВИНИ

Заради листовките за продажба на райски газ: Общинска полиция и СДВР затягат охраната около училища в София

.
Общинска полиция съвместно със Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) засилват охраната около училищата след разпространение на листовки за продажба на райски газ, информираха от пресцентъра на Столичната община.
 

По-рано днес полицията в София разпореди проверка за незаконни реклами за райски газ по огради на училища, съобщиха от МВР. Повод за проверките са разпространени листовки с QR кодове за продажба на райски газ в близост до Втора английска гимназия „Томас Джеферсън” и 164 гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“. 





Столична община е предприела засилени мерки за сигурност и видеонаблюдение. Екипите на Общинска полиция, на СДВР и районните полицейски управления, ще засилят присъствието си в районите около засегнатите училища. Превантивната охрана ще бъде подсилена, за да се гарантира максимална сигурност за учениците.

 

От утре стартира превантивна кампания в рамките на часа на класа във Втора английска гимназия „Томас Джеферсън”, за които от Столична община ще бъдат предоставени информационни материали. Тя ще е ориентирана към информиране на учениците за вредите от употребата на райски газ и вейпове. Тези образователни часове ще засегнат всички класове в гимназията, като целта е учениците да бъдат осведомени за рисковете и начините за предпазване от подобни вредни навици.

 

Столична община активно ще сътрудничи и с директорите на общинските училища за организирането на допълнителни информационни кампании.





В края на октомври е премиерата на специално създаден документален филм, посветен на превенцията на наркотични вещества сред младите хора. Той има за цел да насърчи открит диалог и разбиране на проблемите, свързани с употребата на наркотични вещества. Филмът ще бъде разпространен в училищата като част от по-широка превантивна програма и с него ще даде началото на реален диалог с децата и младите хора за проблема, на език достъпен за тях.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2581 |23.09.2024 Зеленски: Следващите месеци ще бъдат критични във войната между Русия и Украйна . 3| 2308 |23.09.2024 Технологична война: САЩ ограничава вноса на свързани автомобили с китайски и руски елементи . 29| 2723 |23.09.2024 Първан Симеонов: Често се говори, че българинът е русофил на фона на други европейски страни, но по-скоро е германофил . 1| 2265 |23.09.2024 Заподозреният за втория опит за убийство на Доналд Тръмп ще се яви днес пред съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads