Реклама / Ads
21| 6474 |28.04.2021 НОВИНИ

Защитниците на Борисов - Стъки и Недялко на ПИК основаха патриотичен кръг, за да ”бранят демокрацията”

.
Стъки
Отявлените защитници на Бойко Борисов и статуквото - Станислав Недков – Стъки, издателите Недялко Недялков и Юлий Москов, режисьорът и фотограф Виктор Димчев основаха консервативно-патриотичен кръг.
 

Инициаторите съобщиха:

 

Демокрацията е в опасност, държавата е в плен на подмяната, накърнено е достойнството на българската нация, опростачването и чалгаризацията доминират в политическата култура. На карта е поставен европейският път на развитие на България, реанимират се мракобесни практики от времето на комунизма.

Безпардонно и по болшевишки се пипат изборното законодателство и фундаментите на Конституцията, правят се опити за подчинение и унижение на съдебната власт в полза на синекурните интереси на определени партийни централи. Информационната среда е превзета от фалшиви новини, тиражирани от анонимни сайтове и тролски армии в социалните мрежи.

 

Около тези тревожни констатации се обединиха граждани, преподаватели, политолози, социолози, учени, спортисти, юристи, издатели и журналисти на дискусия в базата на националния отбор по футбол в Бояна.

 

Те прегърнаха идеята, че в ситуацията на институционален хаос, агресивна хибридна война, натрапване на чужди ценностни модели и криворазбран “глобализъм” повече отвсякога е нужно да звучи трезвият и мъдър глас на интелигентните хора. На образованите, знаещи и можещи патриоти, неопетнети от досега с политиката и държавните постове.

Сред присъствалите бяха Станислав Недков – Стъки, издателите Недялко Недялков и Юлий Москов, режисьорът и фотограф Виктор Димчев, Боян Чуков, шефката на Съюза на репресираните от комунизма Лиляна Друмева, адвокат доц. Цвета Маркова, журналистите Светослав Костов, Стефан Ташев, Владимир Зарков, председателят на национално движение “Хан Кубрат” Веселин Костов.

 

Участниците недвусмислено обявиха, че са готови на решителни стъпки за опазване на нормалността, реда и закона, разделението на властите, социалния мир, изконнобългарския и християнски морал, като се съгласиха да учредят консервативно-патриотично движение, което да привлече широк кръг единомишленици сред родната общественост. И да им предложи идейна алтернатива. 

Конкретните намерения на новата гражданска инициатива ще бъдат обявени в най-скоро време.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5019 |28.04.2021 Иво Инджев: Занесете феса на Борисов в „Бояна“! . 13| 6574 |28.04.2021 Илиян Василев: Боби Михайлов е олицетворение на борисовщината и олигархията . 16| 3164 |28.04.2021 УНСС върна уволнения заради Борисов доцент . 43| 20600 |28.04.2021 Гешев ще арестува Борисов, предрече сайт, обслужващ премиера в оставка и прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads