Реклама / Ads
22| 5619 |26.08.2023 НОВИНИ

Защо Ваня Григорова се включва в надпреварата за София?

.
Ваня Григорова Източник: Стопкадър: Нова телевизия
„Реших да се впусна в надпреварата, защото смятам, че когато през синдикални действия не могат да се постигнат някои резултати, то трябва да направим всичко възможно и да вземем инструментите в свои ръце”. Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за кмет на София Ваня Григорова.
 

По думите й поканата към нея е дошла от коалиция "Левицата" и от БСП-София.

 

"През април месец за първи път ме поканиха на разговор и оттогава обсъждаме доколко това е подходящо да се направи. След като проведох поредица разговори и с мои съмишленици, реших, че сега именно е моментът да се включа в тази борба", отбеляза Григорова.

 

На въпрос как е успяла да обедини БСП и "Левицата", тя каза следното:

 

"Ситуацията в момента е такава, че дори хора, които имат някакви различия, могат да намерят общите цели, които са по-важни от егото на някои представители на тези партии и коалиции. Сега е времето, когато виждаме, че се правят безпринципни сглобки. Водят се борби с миналото, с исторически дати, вместо да се води разговор за бъдещето", посочи кандидатът за столичен кмет.

 

Григорова коментира и изразените опасения на президента на КТ Подкрепа Димитър Манолов, че може да бъде "употребена за политическа цел". „Винаги има такива рискове, но в крайна сметка, който го е страх не влиза в гората", заяви тя.

 

Запитана какви са отношенията й с председателят на БСП Корнелия Нинова, синдикалистът заяви:

 

"С г-жа Нинова имахме един разговор и аз й благодаря за отношението й към моята кандидатура. Аз съм критикувала позиции на партията, но и съм ги подкрепяла, когато смятам, че те са прави. Подкрепихме предложението на БСП, че минималната работна заплата трябва да бъде 50% от средната", допълни тя.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3660 |25.08.2023 Политолог: Радев се сърди, защото му взимат играчките. Виждаме учебникарски пример за популизъм . 8| 11106 |24.08.2023 Божков се завръща, елитът в шок, тръбят „медии“. Защо това няма да се случи? . 1| 6621 |23.08.2023 Защо един от най-успешните българи сред авторите в Envato избра да работи в NEXT BASKET? . 5| 2566 |21.08.2023 Районните конференции на БСП в София дадоха пълна подкрепа за широка местна коалиция и Ваня Григорова за кмет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads