Реклама / Ads
53| 5905 |20.10.2020 НОВИНИ

Здравният министър: Маските на открито - задължителни от четвъртък

.
Здравният министър издава заповед за задължителното носене на маски утре. Заповедта ще влезе в сила от четвъртък. Мярката ще продължи до края на месец ноември, като при отчитане на резултати и занижаване на случаите, ще има промени.
 

Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинг от Ловеч.

 

Заповедта ще дойде по-късно, за да се даде време на всички да се снабдят с необходимите средства, посочи още здравният министър.

 

"Днес имахме заседание на двата експертни съвета. На Експертния съвет по инфекциозни заболявания и Експертния съвет по епидемиология. Обсъдихме на дълго и широко плюсовете и минусите. Очакваме намаляване на заболяемостта, ако мерките се спазват стриктно. Виждате, че и в други държави тази мярка стана факт", посочи още Ангелов.

 

"Целта е да намалим броя на заразените, за да може по-малко от тях да постъпват в лечебни заведения, респективно по-малко от тях да умират. Много е важно да кажем, че с тази мярка пазим и българските медици, защото виждате какво се случва в лечебните заведения“, посочи здравният министър.

 

На улицата ще се носят маски, а в заведенията и фитнес залите ще има строг контрол за спазването на дистанция, обяви още Ангелов. Учебният процес ще продължи присъствено на този етап.

 

Той обеща жестоки санкции при нарушения и увери, че обекти няма да бъдат затваряни заради епидемията.

 

Припомняме, че здравният министър обяви намерението за затягане на мерките след експертния съвет вчера. На него епидемиолози и инфекционисти се обединиха около решението, че задължителното носене на предпазни маски на открито е наложително.

 

Проф. Костадин Ангелов обяви, че държавният глава Румен Радев ще бъде поставен под карантина. Това се налага, след като шефът на ВВС Димитър Петров даде положителна проба за наличие на коронавирус. Под карантина е и виципремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 108| 13707 |20.10.2020 Решено: Маските стават задължителни и на открито . 9| 4696 |20.10.2020 Експертни съвети решават за маските на открито . 5| 4959 |19.10.2020 Борисов поздрави лекарите през Фейсбук за празника, здравният министър им пусна прессъобщение . 20| 5327 |17.10.2020 Здравният министър: Няма нужда от нови ограничения в България заради COVID 19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads