Реклама / Ads
20| 4182 |07.08.2021 НОВИНИ

„Зелените” в ДБ няма да подкрепят проектокабинета на ИТН

.
Борислав Сандов
Късно снощи Националният съвет на „Зелено движение“, което е част от коалицията „Демократична България“, е взел решение неговите народни представители да не подкрепят предложения състав и структура на министерски съвет от партия „Има такъв народ“.
 

 Новината потвърди за БНР Борислав Сандов, съпредседател на „Демократична България“ и „Зелено движение“. Вчера президентът Румен Радев подписа указ, с който предлага на Народното събрание да избере нормирания за премиер от ИТН Пламен Николов. Очаква се парламентът да гласува предложения проектокабинет идната седмица.

 

"Ние не познаваме добре предложения за премиер Пламен Николов и той не изглежда като човек, който ще взема решения в тази страна, а всъщност е натоварен с най-тежката отговорност. Не сме го чували да изразява мнения и позиция, защото беше предложен в последния момент с технически финтове.

 

Явно е, че Слави Трифонов взима решенията в "Има такъв народ" и най-нормалното нещо е да седне и да говори с хората, от които търси подкрепа. Разговорът не е дали харесваме Пламен Николов или кой и как ще гласува, разговорът е за управлението на тази държава.

 

От "Демократична България" искаме нормални политически процеси. Не искаме постове, а искаме споразумение за политики, не коалиционно споразумение. На практика заявките от последните месеци, че това ще бъде управление на протеста и на промяната, остават без никакво покритие. Защото "Има такъв народ" не търси истинска принципна подкрепа от нас, което навежда на мисълта, че може би я търси от други места. Чувам от ГЕРБ, че те няма да участват в гласуването.

 

Това означава ли, че Бойко Борисов вече е "помилван" и са се разбрали при нисък кворум да се реши управлението?”, коментира преди дни съпредседателят на “Зелените” и депутат от ДБ Борислав Сандов по БНТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 12186 |06.08.2021 Татяна Дончева: В предложените персони за министри в правителството няма капацитет . 13| 23598 |06.08.2021 Илиян Василев: Джинът няма да бъде вкаран обратно в бутилката. Capisci? . 1| 3207 |06.08.2021 Проф. Георги Рачев: Очакваните валежи няма да потушат пожарите у нас . 14| 11362 |05.08.2021 Един ден някой ще извади меча на Аспарух и ще каже: Тук няма да бъде България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads