Реклама / Ads
4| 2932 |17.05.2024 НОВИНИ

Зеленски: Международните партньори на Украйна се страхуват, че Русия ще загуби войната

.
Володимир Зеленски
"Международните партньори на Украйна се страхуват, че Руската федерация ще загуби войната. Те биха искали Украйна да спечели по начин, че да не загуби Русия".
 

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски на среща с представители на медиите, съобщава Укринформ.





"Смятам, че партньорите се страхуват Руската федерация да не загуби тази война. Те биха искали Украйна да спечели по такъв начин, че да не загуби Русия. Защото това би било непредсказуема загуба и непредсказуема геополитика. Вярвам, че това не е работещ вариант.

 

За да може Украйна да победи, трябва да ни бъде предоставено всичко необходимо за победата", заяви Зеленски.

 

На 15-16 юни в Швейцария ще се проведе Глобална среща на върха за мир на ниво лидери на държави, на която ще бъде обсъдена Украинската формула за мир.

 

Покани за участие в срещата на върха са изпратени до повече от 150 държави и международни организации.

 

"Би било по-логично украинските военни да се обучават в Украйна, отколкото да се изпращат новобранци в други страни", каза още Володимир Зеленски заяви това по време на среща с журналисти, коментирайки идеята, изразена от френския президент Еманюел Макрон, да изпрати инструктори в Украйна, които да обучават украинските военни.





"Обучението в Украйна е логично - вече сме говорили за това. То е по-бързо, отколкото да отидем, да речем, във Франция или дори в Полша. А след това, сътрудничеството в областта на разминирането, е възможно да се създаде център за ремонт на френско оборудване, например, директно в Украйна, за да не го изпращаме във Франция. Честно казано, гледам на това много положително. Всичко това би могло да бъде стъпка, която да насърчи и други държави. Тоест, отваря нова страница в тази война", заяви украинският държавен глава.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2548 |17.05.2024 The Telegraph: Си и Путин говорят за мир, но се готвят за война . 0| 2487 |17.05.2024 Проф. Георги Попов: Ситуацията с коклюш остава все така притеснителна . 2| 2461 |17.05.2024 Състоянието на Фицо остава много тежко. Претърпял е втора операция . 4| 2642 |17.05.2024 Путин: "Не планираме да превземаме Харков". Разбирайте - Харков е в беда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads